• Turkhane Logo

AKP’yi de eleştiriyorum diyen gazeteci: Mesela minareler, şerefe yok minarelerde

Canlı yayında yandaşlıkla itham edilen Türkiye gazetesi yazarlarından Rahim Er, iktidar partisi AKP’yi ciddi ciddi minareler üzerinden eleştirdiğini anlattı.

12:35 24 Kasım 2019 Pazar
AKP’yi de eleştiriyorum diyen gazeteci: Mesela minareler, şerefe yok minarelerde
Canlı yayında yandaşlıkla itham edilen Türkiye gazetesi yazarlarından Rahim Er, iktidar partisi AKP’yi ciddi ciddi minareler üzerinden eleştirdiğini anlattı.




Haber Global’de ekrana gelen “Neden?” programına konuk olan Türkiye Gazetesi yazarı Rahim Er ve Hürriyet Gazetesi muhabiri İsmail Saymaz arasında ‘yandaşlık’ tartışması yaşandı.


TÜRKİYE’DE YAZIYORSUN BENİ SUÇLUYORSUN

Kendisini partili gazeteci olmakla suçlayan Rahim Er’e, Saymaz’ın cevabı sert oldu. İsmail Saymaz, “Türkiye gazetesinde yazdığınızın farkındasınız değil mi? Türkiye gazetesi kurulduğu günden beri hükumete destek veriyor, siz hükumete destek veriyorsunuz, beni partili gazeteci olmakla suçluyorsunuz” diyerek tepki gösterdi.

DALKAVUKLUK AYRI ŞEY

Saymaz’ın serzenişine cevap veren Rahim Er de “İsmail, dalkavukluk başka bir şey destek vermek başka bir şey, ben AK Parti’nin doğru icraatına destek veririm, yanlış icraatını da yazarım” dedi.

NE ALAKASI VAR DİYECEKSİNİZ

İsmail Saymaz’ın “Hangisini yazdınız? Mesela ‘Şu hususta eleştirdim diyebilir misiniz, bir eleştiri söyler misiniz?” sorusuna, ‘son 3 yazımda eleştiri var’ diyen Rahim Er, “Mesela minareler… Bakın ‘Ne alakası var?’ diyeceksiniz. Bizim klasik dini bir mimarimiz var onun bir şekli var” yanıtını verdi.

Saymaz, bu yanıt üzerine canlı yayında gülmeye başladı.Rahim Er sözlerine şöyle devam etti: “Altunizade’de ilahiyat fakültesinin camisinde minare şehadet parmağı şeklinde ama onun şerefiyesi yok. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün çıkışında minare var, yine şehadet parmağı şeklinde şerefiye yok. Yenibosna’da minare var şerefiye yok” ifadelerini kullandı.

MİNARELER VATANDAŞIN EN BÜYÜK SORUNU

Gülmemek için kendini zor tuttuğu görülen İsmail Saymaz, “Üzgünüm bu eleştirilerinizi kaçırmışım” sözleriyle Rahim Er’in eleştirdim dediği yazılarını ti’ye aldı. EYT, KHK, ekonomik kriz gibi konular yerine iktidarı minareler üzerinden eleştirdiğini anlatan Er, sosyal medyanında gündemine oturdu. Bir sosyal medya kullanıcısı, “Tabi ki minareler vatandaşın en büyük sorunu minareler zaten” diyerek dalga geçti. Rahim Er’in konuşması ile ilgili gelen yorumlardan bazıları şöyle: Rahim Er: Dalkavukluk başka bir şey, destek vermek başka bir şey. Ben AK Partinin doğru icraatına destek veririm, yanlışını da yazarım

İsmail Saymaz: Mesela, örnek verin, hangisini hususta AK Partiyi eleştirdiniz?

Rahim Er: Mesela minareler... Minarede şerefe yok pic.twitter.com/kO27tSMttK — Neden TT oldu? (@nedenttoldu) November 24, 2019 Minareler . Tabi hakli , vatandasimizin en buyuk sorunu

Son güncelleme: 12:35 24.11.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı