• Turkhane Logo

‘AKP’ye geçmem‘ demişti: İYİP’ten AKP’ye geçen Nebi Hatipoğlu 1,3 milyar TL’lik teşvik almış

17:50 07 Kasım 2023 Salı
‘AKP’ye geçmem‘ demişti: İYİP’ten AKP’ye geçen Nebi Hatipoğlu 1,3 milyar TL’lik teşvik almış





İYİ Parti’den istifa eden ve AKP’ye katılan Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun şirketinin 1,3 milyar lira teşvik aldığı ortaya çıktı. Nebioğlu’nun ‘AKP’ye asla geçmem’ sözleri de yeniden gündem oldu.



İYİP’ten istifa eden ve AKP’ye katılanan Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun en büyük hissedarı olduğu şirketin 1,3 milyar lira teşvik aldığı ortaya çıktı. Hatipoğlu seçimlerden önce yaptığı açıklamada “Ben AK Parti’ye geçmem”, “bindiğim araçtan inmem” demişti.



ŞİRKETİ TEŞVİK ÜSTÜNE TEŞVİK ALDI



Hatipoğlu’nun en büyük hissedarı olduğu Europen şirketinin kamudan aldığı teşvikler Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimle ortaya çıktı. Daha önce 1 milyar 35 milyon TL’lik teşvik alan şirket, yüzde 25 daha teşvik aldığını kamuoyuna duyurdu.



TEŞVİK BELGESİ BAŞVURUSU UYGUN BULUNDU



Konuya ilişkin KAP’a yapılan açıklama şöyle: “24.03.2023 tarihinde Güneş Enerjisi Camları yatırımımızla ilgili olarak 1.035.000.000 tutarlı Bölgesel teşvik belgesinin alınmasından sonra % 25 oranında daha fazla teşvik içeren Stratejik Teşvik Belgesi başvurusunda bulunulmuştu. 25.10.2023 tarihi itibarıyla yatırımımızın Stratejik Yatırım kapsamında değerlendirilip uygun görüldüğü tarafımıza bildirilmiştir. Yatırımcılarımıza saygıyla duyurulur.”



“TABİİ Kİ GEÇMEM AKP’YE”



Nebi Hatipoğlu, seçim öncesi Eskişehir’in yerel kanallarından ES TV’de katıldığı programda AKP’e geçip geçmeyeceği ile ilgili bir soruya, “Hayır tabii ki geçmem AKP’ye, ne işim var? Türkiye’de iki tip siyasetçi var. Bir siyaseti iş olarak yapanlar bir de hizmet olarak yapanlar. Biz hizmet olarak yapacağız. Memleketime hizmet etmek için siyasete giriyorum. Ben İYİ Parti’deyim İYİ Parti olarak devam edeceğiz. Ben şahıs olarak bindiğim araçtan inmem” demişti.

Son güncelleme: 17:50 07.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı