• Turkhane Logo

AKP’nin Twitter kısıtlamasına her kesimden tepki yağıyor: Bunun bir açıklaması var mı?

BTK’nın ‘Twitter kısıtlaması’na sosyal medyadan tepki yağıyor.

21:25 08 Şubat 2023 Çarşamba
AKP’nin Twitter kısıtlamasına her kesimden tepki yağıyor: Bunun bir açıklaması var mı?
BTK’nın ‘Twitter kısıtlaması’na sosyal medyadan tepki yağıyor.





Ahbap Derneğinin kurucusu, sanatçı Haluk Levent, “Eee ne yapacağız şimdi? Kime (nasıl) duyuracağız organizasyonları?” paylaşımıyla kararı eleştirdi. Haluk Levent, yardım duyurularını Twitter üzerinden yapıyor. Ayrıca enkaz altında sosyal medyayı kullanarak yardım isteyen yüzlerce depremzede oldu.



/



Depremle ilgili onlarca ‘yardım’ çağrısı paylaşımı yapan ve organizasyonlar düzenleyen komedyen Cem Yılmaz da karara tepkiliydi. Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Hayat kurtarılması için faydası olabilecekken Twitter’a kısıtlama gelmesinin var mı bir açıklaması? 3 gündür bir sürü faydası aşikarken. Böyle bir zamanda? Pes” yazdı.



/



CHP’Lİ VEKİLLER BTK’YA GİTTİ



CHP Milletvekilleri Tuncay Özkan ve Ahmet Akın Twitter kısıtlamasının ardından konuyla ilgili bilgi almak için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) gitti.



/



Kemal Kılıcdaroğlu da tepkisini sosyal medya hesabından gösterdi: “Yardımlaşma koordinasyonu için sahada bulunan arkadaşlarıma VPN kullanmalarını söyledim. Bu aklını yitirmiş Saray iktidarı, sosyal medya iletişimini kesti. Bunun sonucu yardım çığlıklarının daha az duyulmasıdır. Gizlemeye çalıştığınız her şeyi biliyoruz. Açıklamanızı bekliyoruz.”



/



MERAL AKŞENER: YAZIKLAR OLSUN



İyi Parti lideri Meral Akşener, “Depremzedelerin ihtiyaçlarının duyurulması için iletişim kurmak bu kadar hayati bir öneme sahipken; nasıl olur da bir kısıtlama getirirsiniz? Bu nasıl bir kötülüktür? Nasıl bir vicdansızlıktır? Siz kimden, neden korkuyorsunuz? Yazıklar olsun!” yazdı.



Mehmet Bekaroğlu ise “Tweeter kısıtlaması neyin nesi; iktidar ne yapmaya çalışıyor, böyle bir zamanda haberleşmenin bu en etkili aracını engellemek nasıl bir korkunun sonucudur.” ifadelerini kullandı.







ERKAN BAŞ: BU ALÇAKLIK SİZE BİLE ÇOK



Türkiye İşci Partisi lideri Erkan Baş da tepkiliydi: “Twitter’a kısıtlama getirmek 3 gündür enkaz altından yardım isteyen, konum paylaşan depremzedeleri ve yakınlarını arayanları susturmaktan başka bir şey değil. Bu alçaklık size bile çok. Size bile…Sabrımızı taşırmayın. Aklınızı başınıza alın. Derhal kısıtlamayı kaldırın!”

Son güncelleme: 21:25 08.02.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı