• Turkhane Logo

AKP’nin milletin parasıyla kurduğu 200 bin kişilik trol ordusu: Görevleri muhalifleri sindirmek

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği Saray’a bağlı çalışan AKtrollerin sayısı 200 bini buluyor.

17:41 31 Ocak 2022 Pazartesi
AKP’nin milletin parasıyla kurduğu 200 bin kişilik trol ordusu: Görevleri muhalifleri sindirmek
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği Saray’a bağlı çalışan AKtrollerin sayısı 200 bini buluyor.



Kamu kaynaklarıyla finanse edilen ve aylık maaşları 10 bin liranın üzerinde olan trollerin tek görevi, AKP’ye muhalif eden kesimlere sosyal medyadan saldırıp sindirmek. Böylece hükumete yönelen eleştirileri susturmak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından bir video ile halkın vergiyle beslenen trol ağını açıkladı. Kendisiyle ilgili iktidar tarafından tutulduğunu iddia ettiği trollerini ifşa eden Kılıçdaroğlu’nun elinde kalın bir dosyanın bulunması dikkat çekti.


KILIÇDAROĞLU’NUN TROLÜ NEVZAT KANLI

Kılıçdaroğlu Saray’ın kendisine atadığı trolün Nevzat kanlı isimli birisi olduğunu belirtip, “Son 6 ayda beni etiketleyen 700 binden fazla tweet atılmış. Bunların 300 binini bu maaşlı trollere ürettirmişler. Dijitalde de bir trol ordusu ile karalamalar yapıyorlar. Sarayın tüm meşgalesi bu. Halk ise sefalet içerisinde. Durun birincisini anlatayım: Nevzat Kanlı diğer namı son laik bükücü. Nevzat Kanlı benim dijital sapığım gibi bir şey. Ne yazsam ne tweet atsam nerede konuşmam yayınlansa bu sapığım hemen altına küfürleri döşüyor” dedi.

200 BİN KİŞİLİK TROL ORDUSU

Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği AKP’nin devletin kaynaklarıyla beslediği trol sayısı da bir video ile ortaya çıkmıştı. Sosyal medyaya düşen bir görüntüde AKP’nin sosyal medya için beslediği 200 bin kişilik ‘trol ordusu’ açıkça itiraf ediliyor. AKP’nin trol ordusu yöneticisi yönetici olduğunu ifade eden konuşmacı, “Sosyal medyadaki bizim 200 bin kişilik ordumuz ve o ordumuzun içinde yönetimdeyim ben. Yani sizin bilmediğiniz bir sosyal medya savaşı da veriyoruz” ifadelerini kullanıyor.
  Adam ikiyüz bin kişilik bir ordudan bahsediyor. Sizin, bizim vergilerimizle beslenen bir ordu. pic.twitter.com/u1y3OE4XI4 — Osman Aydoğan (@_OsmanAydogan) January 8, 2022
TROLLER NEDENİYLE PERSONEL GİDERİ KATLANDI

Troller başta Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı olmak üzeri birçok kamu kurumu ve AKP’li belediyeler tarafından finanse ediliyor. Trollerin ana karargahı olarak nitelendirilen Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın bütçesine bu yıl yüzde 60 zam yapıldı. Personel giderindeki artış akıllara sosyal medyadaki trol çalışmalarını getirdi. İletişim Başkanlığı’nın geçen yıl 86 milyon lira olan personel giderleri için bu yıl 121 milyon 892 bin TL bütçe ayrıldı.

BAŞLARINDA FAHRETTİN ALTUN BULUNUYOR

Trol ordusunun Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a bağlı çalıştığı öne sürülüyor. AKP’ye bağlı trol hesaplar, geçen yıl Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne AKP’den milletvekili aday adayı olan Melih Bulu’nun atanması sonrası başlatılan eylemler sırasında ortaya çıkmıştı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Twitter hesabından paylaştığı “Boğaziçi’nde neler oluyor?” adlı video, Altun’un Twitter paylaşımının altından ‘laik görünümlü’ birçok hesap hükümete destek mesajı paylaşmıştı. Bu profillerin araştırılması sonucunda, hesapların sahte olduğu ortaya çıkmıştı.

EN MEŞHUR AKTROL: ERDOĞAN’IN ŞOFÖRÜ YELİZ

AKP’li eski Bakan Mehmet Özhaseki, Erdoğan’ın eski şoförü ve AKP’li milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı gibi birçok AKP’linin sahte twitter hesapları kendi yaptıkları yanlış paylaşımlar nedeniyle ortaya çıkmıştı. Meclis’te 2017’de “@yelizadeley” kullanıcı adıyla bir Twitter hesabının genel kurul salonundan yayın yaptığı, yayının ön kameraya geçmesiyle hesabın AKP milletvekili ve Erdoğan’ın eski şoförü Ahmet Hamdi Çamlı olduğu ortaya çıkmıştı.

ÇOK MAAŞLI TROLİÇE HİLAL KAPLAN

Trollerin en bilinenlerinden birisi de Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan. Kendisine AKP’li Bülent Arınç tarafından “Troliçe” ünvanı verilen Hilal Kaplan, geçen yıl AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından TRT yönetim kuruluna atandı. Birkaç yerden aldığı maaş ve yalıda oturması nedeniyle eleştirilen Kaplan’ın ayrıca birçok firmaya da danışmanlık hizmeti verdiği ortaya çıkmıştı.

TROLLÜK YAPAN AA GENEL MÜDÜRÜ

AKP’nin en bilinen trollerinden biri de eski AA Gene Müdürü ve geçen yıl Tüurkcell yönetim kurulu üyeliğine atanan Şenol Kazancı. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın İmam Hatip’ten da arkadaşı olan Kazancı’nın sanal medyada açtığı sahte hesaplarla AKP trollüğü yaptığı ortaya çıkmıştı. Kazancı’nın kullandığı trol hesaplar arasında @sonofsalida, ‘aslabirdaha’, ‘aslabirdaha2’, derin millet, @ihbar_et bulunuyor.

Son güncelleme: 17:41 31.01.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı