• Turkhane Logo

AKP’nin listesi saltanat devri hedefliyor

AKP’de milletvekili listesi yüzde 70’e yakın değişiklik gösterdi. Birçok ilde akraba ilişkileri dikkat çekiyor. Çocukları, babalarının koltuğuna oturmak için listeye girdi.

09:59 11 Nisan 2023 Salı
AKP’nin listesi saltanat devri hedefliyor
AKP’de milletvekili listesi yüzde 70’e yakın değişiklik gösterdi. Birçok ilde akraba ilişkileri dikkat çekiyor. Çocukları, babalarının koltuğuna oturmak için listeye girdi.

Siyasi partilerin, YSKya verildikleri milletvekili kesin aday listelerinde dikkat çeken isimler yer aldı. AKPnin listesi akıllara ‘saltanat devrini getirdi. AKPde yıllardır TBMM Başkanlığı, Bakanlık, Belediye Başkanlığı yapmış kişilerin çocukları milletvekilliği listesinde yer buldu. İşte AKPnin ‘mahdumları: TBMM eski Başkanı Bülent Arınçın oğlu Mücahit Arınç, Manisadan aday gösterildi. Eski Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahinin avukat oğlu Cem Şahin de memleketi Karabükten birinci sıra adayı yapıldı.

OSMAN GÖKÇEK, ANKARA ADAYI
AKPnin ilk hükümetinde Bayındırlık Bakanı olan Zeki Ergezenin oğlu Muaz Ergezen, Bitlisten ikinci sıra milletvekili adayı gösterildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçekin oğlu Osman Gökçek ise Ankaradan milletvekili adayı oldu. Yine AKP Kayseri eski Milletvekili Yaşar Karayelin oğlu Emrah Karayel ise İstanbuldan listeye girdi. Mardin eski milletvekili Süleyman Bölünmezin kızı Ceyda Bölünmez Çankırı yeniden İzmir milletvekili adayı gösterildi. MHPnin kurucu lideri Alpaslan Türkeşin oğlu Tuğrul Türkeş ise Ankaradan liste başı oldu.

Mehmet Ağarın oğlu Tolga Ağar, çizik yedi
Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağarın oğlu Tolga Ağar, liste dışında kaldı. 2018de Elazığ Milletvekili seçilen Tolga Ağar, Sedat Pekerin açıkladığı videolarda en çok bahsettiği isimlerden biriydi. AKP Malatya eski Milletvekili Fuat Ölmeztoprakın kızı avukat İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak da Malatya 3. Sıradan listeye girdi. Kara, 2008de 5 yaşındaki çocuğu su kanalına düşüp ölen, 850 bin lira tazminat isteyen anne Gülhan Kömürgöze karşı, davalı idareyi savunmuştu. Skandal bir savunmaya imza atan Ölmeztoprak, “Tazminat onaylanırsa herkes çocuğunu öldürür” demişti.  Ömeztoprak, istisnai kadrodan Malatya Valiliği özel kalemine alındı ve devlet memuru yapıldı. Oradan da İnönü Üniversitesine geçiş yaptı. Eski Kalkınma Bakan Yardımcısı ve Bingöl eski Milletvekili Yusuf Coşkunun avukat oğlu Furkan Ufuk Coşkun da milletvekili adayı gösterildi.

Son güncelleme: 09:59 11.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı