• Turkhane Logo

AKP'nin gurbetçilere attığı kazık ortaya çıktı!

Türkiye'de malları ve banka hesabı olduğu halde sosyal yardım alan aileye yüklü miktarda ceza...

21:47 04 Ocak 2018 Perşembe
AKP'nin gurbetçilere attığı kazık ortaya çıktı!
Türkiye'de malları ve banka hesabı olduğu halde sosyal yardım alan aileye yüklü miktarda ceza...

Almanyanın NRW eyaletinin Köln şehrinde iş ve işçi bulma kurumu gibi çalışan devletin sosyal yardım kuruluşu  Job Centerdan yardım bir aile 
yeni yürürlüğe giren bilgi paylaşım sistemi sebebiyle büyük bir ceza kesildi...

Kendilerine gelen bir ihbar üzerine iki bireyinin yardım aldığı DEMİR ailesi ile ilgili bilgileri Türk Hükümetinin, Alman makamlarına sağladığı imkan sayesinde otomatik bilgi paylaşım sistemine giren kuruluş bir çok bilgiye ulaştı.  Türkiyede birden fazla gayrimenkul ve banka hesabı bulunduğu ortaya çıkan aileye, aldıkları yardım tutarının cezası ve yasal faiziyle birlikte ödetileceği öğrenildi. Ailenin Kasım ayında Türk konsoluğunda vatandaşlıktan çıkma başvurusunda bulunduğuda öğrenildi!

MAĞDUR SAYISI ARTACAK 

Almanya sosyal güvenlik uzmanlarının görüşüne göre, önümüzdeki günlerde benzer durumların çoğalması, hatta  on binlere ulaşması bekleniyor.
 
AKP NE DEMİŞTİ? 


AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, bir kaç ay önce yaptığı açıklamada durumun gurbetçiye zarar vereceğinin farkında olduklarını kabul etmesine rağmen, bugün yaptığı açıklamayla Türkiyede ikamet bildirenlerin durumdan etkilenmeyeceğini beyan etti.

Uzmanlara göre Mustafa Yeneroğlunun seçmenden gelen tepki üzerine gerçeği yansıtmayan beyanatlar verdiği, durumun vergi numarası olan ve hayatında yurtdışına çıkmayan kişileri de ilgilendirdiği düşüncesi hakim.

Son güncelleme: 21:47 04.01.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı