• Turkhane Logo

"AKP'nin döneme ilişkin savunmaları çöktü; 17-25 Aralık dosyası yeniden açılmalı"

Hukukçu Salim Şen, “Erdoğan Bayraktar’ın açıklamaları, 17 Aralık dosyası için yeni delil sayılır. Savcılar dosyayı yeniden açmalı” dedi.

15:31 30 Ağustos 2021 Pazartesi
Hukukçu Salim Şen, “Erdoğan Bayraktar’ın açıklamaları, 17 Aralık dosyası için yeni delil sayılır. Savcılar dosyayı yeniden açmalı” dedi.


17-25 Aralık yolsuzluk soruşturması sonrasında canlı yayında dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan’ı istifaya davet edip kendisi de bakanlıktan istifa eden Erdoğan Bayraktar, soruşturma dosyasındaki telefon görüşmelerinin, görüntülerin ve teknik takiplerinin hepsinin kendisine ait olduğunu kabul etti. Bayraktar, Erdoğan’ın kendisini hırsız çuvalına koyarak bakanlıktan attığını söyledi.

BU İŞİN İÇERİSİNDE YER ALMIŞ BİR KİŞİNİN BEYANLARI


Halk TV’de katıldığı programda Erdoğan Bayraktar’ın açıklamalarını değerlendiren hukukçu Salim Şen, AKP’nin 17-25 Aralık dönemine ilişkin bütün savunmalarını, bütün argümanlarını altüst eden; içeriden, doğrudan bu işin içerisinde yer almış bir kişinin beyanları olduğunu hatırlatarak, “Bu çok değerli. Hızlı bir çözülme süreci başlıyor. Bir taraftan AKP hızlıca eriyor” dedi.

AÇIKLAMALAR YENİ DELİL, SAVCILAR RESEN SORUŞTURMAYI YENİDEN BAŞLATMAK DURUMUNDA

Bayraktar’ın itiraf gibi açıklamalarının yeni delil olduğunun altını çizen Şen, “Bakın o soruşturma, 17-25 Aralık soruşturması takipsizlik verilerek yani kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilerek savcılıkça kapatıldı. Bir mahkeme tarafından yargılanmadı, kovuşturulmadı. Savcıların verdiği bu takipsizlik kararları hukukta kesin hüküm teşkil etmez. Kesin hükmün şartlarını taşımaz. Yeni bir delil, o kararın içeriğine ilişkin yeni bir husus ortaya çıktığı zaman savcılar resen o kararlarını kaldırıp soruşturmaya tekrar başlamak durumundadırlar. Bunun için müracaat da gerekmiyor. Erdoğan Bayraktar’ın sosyal medya üzerinden yaptığı ya da basın yoluyla yaptığı şu açıklamaları savcılar açısından bir ikrardır, bir delildir. Doğrudur, yanlıştır ama o dosyanın yeniden açılması gerekir. Sadece bu da değil, bakın 17-25 Aralık dosyasının açılması için en büyük yeni delillerden biri Rıza Zarrap’ın itiraflarıydı” dedi.
  Hukukçu Salim Şen: Erdoğan Bayraktarın açıklamaları, 17 Aralık dosyası için yeni delil sayılır. Savcılar dosyayı yeniden açmalı. pic.twitter.com/WOKv8x6vZY — Rapor (@raporturkiye) August 30, 2021  

Son güncelleme: 15:31 30.08.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı