• Turkhane Logo

AKP'nin aday listesi sızdı: Savcı Sayan şokta!

2023 seçimlerine sayılı günler kala siyasi partiler de listelerini oluşturma telaşında. AKP'nin çok merak edilen listesi de kulislerden sızdı. Listede çok çarpıcı isimler yer alırken, Ağrı Belediye Başkanlığı'ndan istifa eden Savcı Sayan'ın İzmir'den 6'ncı sırada aday gösterildiği iddia edildi.

09:41 05 Nisan 2023 Çarşamba
AKP'nin aday listesi sızdı: Savcı Sayan şokta!
2023 seçimlerine sayılı günler kala siyasi partiler de listelerini oluşturma telaşında. AKP'nin çok merak edilen listesi de kulislerden sızdı. Listede çok çarpıcı isimler yer alırken, Ağrı Belediye Başkanlığı'ndan istifa eden Savcı Sayan'ın İzmir'den 6'ncı sırada aday gösterildiği iddia edildi.

Türkiye 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerine doğru ilerlerken siyaset de ısınmaya başladı. Özellikle Cumhurbaşkanı adaylığı kadar partilerin milletvekilli listeleri de büyük önem kazandı. 

AKP’de mevcut bakanlar, Erdoğan tarafından milletvekili adayı yapılırken, partinin önde gelen bazı isimlerinin milletvekili yapılmaması ise bakanlık için düşünüldüğü yorumlarının yapılmasına neden oldu. 

BAKANLARIN YERLERİ BELLİ OLDU
Kulislerden sızan ve OdaTV tarafından paylaşılan listeye göre Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bursa 1. sıradan aday gösterildi.

Listeye göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Ankara 2. Bölge 1. sıradan aday yapılacak.

Ağrı Belediye Başkanlığını milletvekilliği için bırakan Savcı Sayan da Ağrı yerine İzmir’den 6. Sıradan aday gösterildi. 

AKP MKYK ve MYK Üyesi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen de Trabzon 1. Sıradan aday gösterildi.

Eski Bakan Faruk Çelik Artvin 1. sıradan aday gösterildi. 

Nereden aday olacağı merak edilen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın da memleketi Kayseri’den 1. sırada aday gösterileceği öğrenildi.

GÖREVDEN ALINDI ONORE EDİLDİ
Ayrıca Kayseri, 2. sıradan Tarım ve Orman Eski Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından görevinden alınan Mustafa Aksu da aday gösterildi. Mustafa Aksu Bakanlık içerisinde makam aracı kullanmayan, Bakanlık bütçesini titiz kullanan, aldığı maaşı öğrencilere burs olarak dağıttığı belirtilen Aksunun böylelikle onore edildiği aktarıldı. 

ERDOĞAN’IN “GÖLGE ADAMI” ANKARA’DAN ADAY
Kritik seçim bölgelerinden Ankara 1. Bölgede de dikkat çeken isimler aday listesine yazıldı. Milliyetçi Hareket Partisinin kurucusu Alparslan Türkeşin oğlu Tuğrul Türkeş 1. sıraya yazılırken, sırasıyla listede, Fatih Şahin, Mücahit Arslan, Zehra Nur Yılmaz yer aldı. 

Erdoğan’ın “gölge adamı” olarak bilinen eski danışmanlarından AKP Ankara Milletvekili Mücahit Arslanın Ankara’da 3. sıraya konulması dikkat çekti.

Refah Partili Hasan Hüseyin Ceylan’ın damadı Fethan Baykoç ise Ankara 3. Bölge 2. Sıra adayı oldu. 

İMAMOĞLU’NUN DİKKATİNİ ÇEKEN İSMİN DAMADI ADAY
Üç gün içinde 11 milyon dolara KİPTAŞ’tan aldığı araziyi tekrar KİPTAŞ’a 47 milyon dolara satarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun  “kim bu uyanık” dediği Adem Atmaca’nın damadı Emre Ete de Van 3. sıradan aday gösterildi. Ete, 26. dönem seçimlerinden 2015 yılında AKP İstanbul 2. Bölge’den aday oldu ama seçilememişti.

TÜRKİYE GÜZELİ LİSTEDE
Öte yandan AKP milletvekilliği listesinde 2006 Türkiye güzeli Seda Sarıbaş da Aydın 2. sıradan aday gösterildi. 

TANSU ÇİLLER’İN İSTEDİĞİ OLDU
Son yıllarda AKPye verdiği destekle dikkat çeken Eski Başbakan Tansu Çiller, AKP listeleri için talepte bulundu. Tansu Çiller, eşi Özer Çillerin bir dönem en yakınındaki isimlerden eski Milletvekili Saffet Kayanın yeniden Ardahandan listeye konmasını istedi. 

İddialara göre önce İYİ Partiye yanaşan ama ret cevabı alan Saffet Kaya için İçişleri Bakanı Süleyman Soyluyu arayan Tansu Çiller Ardahan’da Saffet Kayayı görmek istiyorum mesajını iletmişti. 
Saffet Kaya Ardahan 1. Sıra adayı olarak AKP listelerine girdi.
HAYATİ YAZICI’NIN YERİ BELLİ OLDU
AKP’nin ağır toplarından Hayati Yazıcı Rize 1. Sıradan aday gösterilirken, 2. Sıra Osman Aşkın Bak, 3. Sıra da İbrahim Akkuş oldu. 

Daha önce İzmir ve Mardin’den milletvekili seçilen Ceyda Bölünmez Çankırı, yine Mardin’den 1. Sıradan aday oldu. Ceyda Bölünmez, AKP eski milletvekili Süleyman Bölünmez’in kızı olmasıyla tanınıyor.

Son güncelleme: 09:41 05.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı