• Turkhane Logo

AKP’liler 14 Mayıs’taki seçimi kendilerine darbe girişimi olarak görüyor

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kalırken, AKP’den peş peşe seçimi 15 Temmuz darbe girişimi ve ‘teröre destek’le eş tutan açıklamalar geliyor.

19:25 28 Nisan 2023 Cuma
AKP’liler 14 Mayıs’taki seçimi kendilerine darbe girişimi olarak görüyor
14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kalırken, AKP’den peş peşe seçimi 15 Temmuz darbe girişimi ve ‘teröre destek’le eş tutan açıklamalar geliyor.





Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın seçimler için kullandığı “Millet İttifakına giden her oy teröre nefes olur, büyük Türkiye’nin yürüyüşüne sekte vurulur“şeklindeki ifadelerin yankıları sürerken, Eski AKP milletvekili Mehmet Metiner ve ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 14 mayıs seçimini 15 Temmuz’un devamı saydı



BOZDAĞ ‘TERÖRE NEFES’ DEDİ



Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın seçimler için kullandığı “Millet İttifakına giden her oy teröre nefes olur, büyük Türkiye’nin yürüyüşüne sekte vurulur“şeklindeki ifadelerin yankıları sürerken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan da “Türkiye’yi tasfiye etmeye yönelik hazırlıkların 14 Mayıs’ta her birini bir araya getirerek oluşturulabilecek darbe girişimidir” açıklaması gelmişti.



SOYLU’DAN TUHAF BENZETME: 14 MAYIS DA SİYASI DARBE GİRİŞİMİDİR



Soylu, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin “bir siyasi darbe girişimi” olduğunu öne sürdü. Soylu, “15 Temmuz onların fiili darbe girişimiydi. 14 Mayıs da siyasi darbe girişimleridir. Bu kadar açık ve nettir” dedi.



SOYLU’NUN KORUMALARI GÖRÜNTÜ SİLMEYE ÇALIŞTI



Soylu, ’14 Mayıs siyasi darbedir’ açıklamasını kendisine soran bir gazeteciye ise, Amerikayı kastettiğini söylese de, korumaları çekim yapan muhabirin cep telefonunu alıp görüntüyü silmeye çalıştı.



TEK AMAÇLARI VAR ERDOĞAN’I DEVİRMEK



AKP’de 14 Mayıs seçimlerini “sadece seçim” olarak görmeyenler kervanına eski Milletvekili ve Erdoğan’ın eski danışmanı Mehmet Metiner de katıldı. Yeni Şafak’taki yazısında Metiner, 14 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin, “Tek amaçları var, Erdoğan’ı devirmek; 15 Temmuz’da başaramadıklarını 14 Mayıs’ta gerçekleştirmek” dedi.



‘SONUÇTA SANDIĞA GÖMÜLÜRLER’



Metiner, yazısında, “300 milyar ‘temiz para’nın kaynağı onlardan geliyor. Zannediyorlar ki aziz milletimiz farkında değil bu tezgâhın. Sanıyorlar ki millet kimin ne olduğunun farkında değil. Milletimizin makul çoğunluğu her şeyin farkında. Sadece sandığı bekliyor. Sesi çok çıkanlara bakmayın siz. Her seçimde bağırıp çağırırlar. Sosyal medya üzerinden seslerini yükseltirler. Sokaklarda avazı çıktığı kadar çığırırlar. Manipülatif anketlerden medet umarlar. Sonuçta sandıklara gömülürler. Çünkü makul çoğunluğun o derin ferasetine çarparlar. Bu seçimde de böyle olacak” iddiasında bulundu.







Son güncelleme: 19:25 28.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı