• Turkhane Logo

AKP’li yeni başkanın ilk icraatı ücretlerini isteyenleri işten atmak oldu

14:25 09 Nisan 2024 Salı
AKP’li yeni başkanın ilk icraatı ücretlerini isteyenleri işten atmak oldu





31 Mart’a seçilen AKP’li Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, eksik yatırılan ücretleri için eylem yapan işçilerden 30’unu işten attı. İşçiler “Bu mübarek günde yapılacak şey mi?” diye duruma tepki gösterdi.



Ankara’da AKP’li Altındağ Belediyesi işçilerinin ücretleri eksik yatırıldı. İşçiler ücretleri yatırılana kadar eylem yapacaklarını belirtti.



ALACAKLARI BİR CANIMIZ KALDI



Evrensel gazetesine konuşan işçiler, direniş sürerken yaklaşık 30 işçinin işten atıldığını açıkladı. İşçilerden biri, “Alacakları bir canımız kaldı. İstiyorlarsa onu da alsınlar. Polisi buraya paralı asker olarak dikmişler. Sabahtan beri bir tane görevli yok. Bu mübarek günde yapılacak şey mi? Ama buradan geri adım atmayacağız” dedi.



PROKOLLE KAZANILAN ÜCRETLER İŞÇİLERE EKSİK YATIRILDI



Altındağ Belediyesi işçileri, toplu iş sözleşmeden doğan geriye dönük alacaklarının 8 ay boyunca ödenmemesine karşı belediye önünde eylem başlatmış, eylem sonucunda ücretler yatırılmıştı. Kazanımın ardından yatırılacak ilk ayın ücretleri eksik yatırıldı. İşçiler yüzde 30 imzalanan ek protokol kısmının ücretlere yansımadığını söylerken, ücretlerini alamamaları durumunda çalışmayacaklarını ifade eti.



ÜCRETLER YATIRILANA KADAR EYLEMLER DEVAM EDECEK



Fen İşleri Müdürlüğünde bekleyişlerini sürdüren işçilerin yaktığı ateşi polisler tarafından ‘kontrolsüz’ olduğu gerekçesiyle söndürülmek istendi. İşçiler tepki gösterdi. Belediye yetkilileri tarafından eksik yatan ücretlerin bayramdan sonra yatırılacağı bilgisi verildiğini aktaran işçiler ücretlerin tamamı yatırılıncaya kadar eyleme devam edeceklerini belirtti.

Son güncelleme: 14:25 09.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı