• Turkhane Logo

AKP’li yazar: Yavaş'ın başkanlığı altı ay içinde düşebilir

Muhalefet adayı olarak seçimi kazanan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, iktidarın hedef tahtasına oturttuğu isimlerden.

08:38 17 Haziran 2019 Pazartesi
AKP’li yazar: Yavaş'ın başkanlığı altı ay içinde düşebilir
Muhalefet adayı olarak seçimi kazanan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, iktidarın hedef tahtasına oturttuğu isimlerden.



Ankara’da AKP cenahının 25 yıllık iktidarına son veren Yavaş, zaman zaman kayyım ile tehdit ediliyor.

AKP’ye yakın İnternet Haber’den Osman Diyadin, “Yavaş için balayı dönemi artık bitti… Kendisini çok zor günler beklediğini görmek için kahin olmaya gerek yok…” diye yazdı.


Diyadin, altı ay içinde Yavaş’ın başkanlığının düşeceği bir sürecin gelişebileceğini iddia ediyor.

Ramazan bayramında 20 bin belediye işçisinin ikramiyesinin büyükşehir belediye tarihinde ilk kez verilemediğini söyleyen yazar, Yavaş’ın, “İkramiye ile ilgili belediyemizin bütçesi uygun değildi” dediğini aktarıyor.

“Kamuoyuna yansımayan çok farklı iddialar da var” söylemini öne süren AKP’li yazar, “Ankara Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki bir iki ay içinde de ne yazık ki işçilerinin maaşlarını ödemekte büyük bir sıkıntı yaşayacağı iddiası Başkan  Mansur Yavaş’ın çevresi tarafından dahi seslendirmeye başlanmış bile… Mansur Yavaş  için en önemli sıkıntı ise yargıya yansıyan dava” ifadesini kullanıyor. 

Seçim öncesi Mansur Yavaş hakkında, 600 bin dolarlık senedin tahsili için ihtilafa düştüğü iş insanı Necmettin Kesgin’in şikayeti üzerine, ‘görevi kötüye kullanma’ ve ‘kişilerin huzur ve sükununu bozmak’ iddialarına dayanan suçlamalar ile iddianame düzenlenmiş, iddianame, Ankara Batı 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilmişti.

Dava Ankara Ağır Ceza Mahkemesi’nde bekletiliyor...

“Böyle bir davanın emsallerine bakıldığı zaman  hukuk adamları Mansur Yavaş’ın ceza almamasının mümkün olmadığını, böyle bir ceza halinde Yavaş’ın başkanlığının tehlikede olduğunu iddia ediyorlar” diyen Osman Diyadin, “Başkan Mansur Yavaş’ın zorlukları aşamadığını gördüğü an kendisini ve belediyeyi kurtarabilmek yani çıkış yolu bulmak için AK Parti veya MHP’ye geçmek için hamle yapması sürpriz olmayacaktır” iddiasına yer veriyor.

Diyadin’in iddiaları arasında Yavaş’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan talep ettiği iddiası da var...

Öte yandan açılan dava nedeniyle önümüzdeki altı ay içinde ceza kararı verilebileceğini öne süren yazar, “Böyle bir halde Mansur Yavaş’ın başkanlığı düşer. Çoğunluğu AK Partili üyelerin oluşturduğu Büyükşehir Belediye Meclisi kendi içinden başkanını seçerek yola devam eder. Hatta bu konuda Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı’nın ismi şimdiden konuşuluyor” görüşünü ileri sürüyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin nabzını çok iyi tutan bir isim dediği kişiden kulis aktaran yazar, “Mansur Yavaş’ı çok zor günler bekliyor.5-6 ay çok zor dayanır. Yarın maaş sıkıntısı yaşamaması mümkün değil. Üzerine bir de mahkeme kararı gelirse Başkan Yavaş çok çabuk  gidebilir. 6 aya dikkat” dediğini iddia ediyor.

Son güncelleme: 08:38 17.06.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı