• Turkhane Logo

AKP’li vekilin gelini sahte diplomanın fotokopisiyle belediyede işe alınmış

17:50 09 Ağustos 2023 Çarşamba
AKP’li vekilin gelini sahte diplomanın fotokopisiyle belediyede işe alınmış





AKP Milletvekili Emine Zeybek’in kardeşinin eşi Gamze Macit’in sahte diploma fotokopisiyle İzmit Belediyesi’nde işe alındığı ortaya çıktı.



Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, İzmit’in eski AKP’li Belediye Başkanı Nevzat Doğan döneminde, AKP Milletvekili Emine Zeybek’in kardeşinin eşi Gamze Macit’in sahte diploma fotokopisiyle işe alındığını yazdı.



Öztürk, 2019 yerel seçimlerine çok az bir süre kala bir gecede sözleşmeliye geçirilen 30 kişi arasında yer alan Gamze Macit’in hakkında “Resmi belgede sahtecilik, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık” suçlamalarıyla dava açıldığını aktardı.



Öztürk, Kocaeli 2. İdare Mahkemesi’nin kararındaki şu bölümleri aktardı:



“Ankara Gazi Üniversitesi Rektörlüğünün 27.09.2022 tarihli yazısının ekinde gönderilen Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dekanlığının 26.09.2022 tarih ve 462628 sayılı yazısıyla; Gamze (Ülker) Macit’e ait olan mezuniyet belgesinin kendileri tarafından düzenlenmediği ifade edildi. Macit’in 1997-1998 eğitim öğretim yılında üniversitelerinden mezun olup olmadığı ve yine Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığından, mezuniyet belgesinin incelenerek, Macit’in mezun olup olmadığı soruldu. YÖK’ün yazısında da davacının herhangi bir yükseköğretim programında kaydının bulunmadığı bildirildi.”



Öztürk yazısında, gelin Gamze Macit’in diploması hakkında hem mezun olduğu iddia edilen okul ve hem YÖK’te herhangi bir kayıt bulunmaması üzerine İzmit Belediyesi’nin suç duyurusunda bulunduğunu, savcının da delilleri yeterli görerek dava açtığını kaydetti. Macit, Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.



Öztürk, söz konusu durumu ortaya çıkaran İzmit’in CHP’li Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in konuya ilişkin şu açıklamasını da aktardı:



“Yapılan, kamu kurumu aleyhine dolandırıcılık, resmi evrakta sahtecilik. Bunu bir CHP’li vekilin yakını yapsaydı tutuklanırdı. Hiç okula gitmeden diploma veren bir çeteden söz ediliyor. Bu konu, çok ciddi bir biçimde sorgulanmalı.”

Son güncelleme: 17:50 09.08.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı