• Turkhane Logo

AKP’li vekil öğrenci bursunu fazla buldu: ‘Aslında 250 TL vermemiz gerekiyor ama 650 veriyoruz’

Türkiye, her gün, artan kira ve yurt fiyatları nedeniyle barınamayan öğrencilerin eylemlerine sahne olurken AKP Milletvekili Hacı Özkan 650 TL’lik bursun fazla olduğunu “aslında 250 TL vermeleri gerektiğini” söyledi.

11:40 09 Ekim 2021 Cumartesi
AKP’li vekil öğrenci bursunu fazla buldu: ‘Aslında 250 TL vermemiz gerekiyor ama 650 veriyoruz’
Türkiye, her gün, artan kira ve yurt fiyatları nedeniyle barınamayan öğrencilerin eylemlerine sahne olurken AKP Milletvekili Hacı Özkan 650 TL’lik bursun fazla olduğunu “aslında 250 TL vermeleri gerektiğini” söyledi.



Kanal 42 Televizyonu’nda yayınlanan ‘Muhammed Okur ile Reaksiyon’ programına konuk olan AKP Mersin Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Hacı Özkan, öğrenci burslarının 650 TL yerine 250 TL olması gerektiğini söyledi. Özkan, öğrenci bursları için “Hesapladığımızda 250 lira vermemiz gerekiyor ama bugün 650 lira veriyoruz” dedi.

Özkan, kendisine yöneltilen, “Muhalefet, 45 lira verildiği dönemdeki alım gücüyle 650 lira verildiği dönemdeki alım gücünün birbirinden farklı olduğunu ve ücretlerin yetersiz bulunduğunu söylüyor. Alım gücünden yola çıkacak olursak ne söylersiniz?” sorusuna , “2002 öncesindeki fiyatlar farklı, şu anki fiyatlar farklı ama 45 lira ile 650 lirayı kıyasladığımız zaman, o dönemdeki fiyat farkları ile bu dönemdeki fiyat farklarının aynı olduğunu söyleyemeyiz. Şimdi hesap ettiğimiz takdirde, şu anda 250 lira vermemiz gerekiyor. Ama bugün 650 lira burs veriyoruz. Allah nasip ederse önümüzdeki yıllarda bunların çalışması elbette yapılacak” şeklinde yanıt verdi.

  AKPli Milletvekili, bursların fazla verildiğini iddia etti | AKPli Mersin Milletvekili Hacı Özkan, katıldığı bir programda kendisine yöneltilen soru üzerine Aslında üniversite öğrencilerine 250 TL falan vermemiz gerekiyor ama biz 650 TL burs veriyoruz dedi. pic.twitter.com/UeQoddz3F8 — Hergele Postası (@HergelePostasi) October 9, 2021
‘TERÖR, PANDEMİ, YANGIN, SEL, DEPREM OLMAMIŞ OLSAYDI…’

Hacı Özkan, bursların daha yüksek olmamasını da sel, deprem, terör gibi faktörlere bağlayarak, “Eğer bugün Türkiye’de terör olmamış olsaydı, pandemi olmamış olsaydı, yangın, sel felaketleri, depremler olmamış olsaydı biliyorsunuz 2002 öncesinde bu kadar değildi. Şu anda biz özellikle ülkemizin sınırları içerisinde terörü bitirdik. Çok şükür ve sınırlarımızın dışında terör mücadelesi veriyoruz. Eğer bu mücadele 2002 öncesinde verilmiş olsaydı, bugün belki de genç kardeşlerimize 650 lira değil de daha fazla burs veriyor olacaktık. Ama bugün çok şükür ekonomide de yıllardır daha da iyileşir duruma geliyoruz” yorumunda bulundu.

ERDOĞAN “45 LİRACIKTI” DEMİŞTİ

Öte yandan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce konuyla ilgili “Üniversite öğrencilerinin aldığı burs 45 liracıktı. Bursları 650 TL’ye çıkardık” demişti.

HACI ÖZKAN KİMDİR

Hacı Özkan, 6 Mart 1963’te Adıyaman Kâhta’da doğdu. Esnaf kökenli olan Özkan, Anadolu Üniversitesini bitirdi.

Mersin Lokantacılar, Pastacılar, Kafeteryacılar, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı; Mersin Adıyamanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin Kurucu Başkanlığını yaptı.

AKP Siyaset Akademisinde görev aldı. Orta düzeyde İngilizce bilen Özkan, evli ve 3 çocuk babası olan Hacı Özkan 27. Dönem AKP Mersin Milletvekili olarak seçildi.

Son güncelleme: 11:40 09.10.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı