• Turkhane Logo

AKP’li vekil Niğde‘ye yapılacak cezaevini övünerek duyurdu

16:00 14 Mart 2024 Perşembe
AKP’li vekil Niğde‘ye yapılacak cezaevini övünerek duyurdu





Yargıyı Saray’a bağımlı hale getiren ve muhalifleri sindirmek için son yıllarda cezaevi yatırımlarına hız veren AKP Hükumeti, Niğde’ye de bin 568 kişi kapasiteli kapalı cezaevi inşa edecek. AKP Niğde Milletvekili Cevahir Uzkurt, yeni cezaevini “Yatırımın ilimize ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” diyerek tanıttı.



AKP Niğde Milletvekili Cevahir Uzkurt, Niğde’ye bin 568 kişi kapasiteli kapalı cezaevi yapılacağı müjdesini verdi. Uzkurt, cezaevinin bu yılın yatırım programına alındığını söyledi.



CEZAEVİNİ MÜJDE OLARAK DUYURDU



Ankara’da gerçekleştirdiği görüşmeler sonucunda 422 bin 352 metrekare alana kurulacak, bin 568 kişi kapasiteli ve 300 kişinin çalışacağı yeni bir kapalı cezaevi müjdesini veren Uzkurt, ‘’Bugün, güzel şehrimiz Niğde’miz için yeni bir yatırımın müjdesini kıymetli hemşerilerimizle paylaşacak olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Daha önce birtakım bütçe ve teknik aksaklıklardan dolayı ihalesi iptal edilen ve yatırımı ertelenen yeni bir kapalı cezaevinin ilimizde yapılması, yatırım programına alınması ve ödenek tahsisi için geçtiğimiz günlerde Ankara’da yoğun bir bürokrasi trafiği yürütmüş bulunmaktayım. Bu görüşmelerimiz neticesinde kapalı cezaevinin 2024 yılı yatırım programına alınması ve özellikle ödenek tahsis edilmesi ve ihalenin önümüzdeki günlerde gerçekleştirilip bir an önce yapımına başlanması konusunda gerekli onayları almış ve süreci başlatmış bulunmaktayız” dedi.



“BU DENLİ, BÜYÜK BÜTÇELİ BİR YATIRIM”



Kapalı cezaevinin Sazlıca kasabasında kurulacağını belirten Uzkurt, “Bu yatırım gerçekten, ilimizin ekonomisine sağlayacağı katma değer açısından son derece önemli ve büyük bir yatırım. Merkez İlçe, Sazlıca Kasabası, Yukarı Mahalle mevkiine yapılacak olan L tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, yaklaşık 422 bin 352 metrekare taşınmaz alana kurulacak ve kapasitesi bin 568 kişi olacaktır. Aynı zamanda faaliyete geçtikten sonra bu cezaevinde 300 kişi çalışacaktır. Bu denli büyük bütçeli bir yatırım, gerek inşa aşamasında gerekse faaliyete geçtikten sonra ilimiz ekonomisine, istihdamına ve sosyal alanlarının gelişmesine çok önemli katkılar sunacaktır. Yatırımın ilimize ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Son güncelleme: 16:00 14.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı