• Turkhane Logo

AKP’li vekil Nergis: Asgari ücreti düşünenler düşünsün

AKP Kayseri Milletvekili Hülya Atçı Nergis’in bir televizyon programına katılarak yaptığı açıklamalar ile sosyal medyanın gündemine oturdu.

17:42 17 Kasım 2021 Çarşamba
AKP’li vekil Nergis: Asgari ücreti düşünenler düşünsün
AKP Kayseri Milletvekili Hülya Atçı Nergis’in bir televizyon programına katılarak yaptığı açıklamalar ile sosyal medyanın gündemine oturdu.


AKP Kayseri Milletvekili Hülya Atçı Nergis’in, bir televizyon programında asgari ücretle ilgili sorulan soruya verdiği cevap tepkiye yol açtı.

“ONU DÜŞÜNENLER DÜŞÜNSÜN”


Programda sorulan, “Bir vatandaşın geçinebilmesi için asgari ücretin ne kadar olması lazım?” sorusuna yanıt veren Nergis, “Bu konuda ben bir rakam söylemeyeceğim. Bilemiyorum. Onu düşünenler düşünsün. Allah da yardımcıları olsun” dedi.

Nergis, devamında ise şunları söyledi:

“Hiçbir işyerinin kepenk kapatmasını, işçilerini çıkarmasını, üretimi durdurmasını arzu etmeyiz. Yani işvereni de ezmememiz lazım, işçiyi de düşünmemiz lazım. İnşallah bir orta yol bulunacaktır.”

“ARTIK EV VE ARABA SAHİBİ OLMAK ZOR DEĞİL”

AKP Kayseri Milletvekili Nergis’in daha önce katıldığı programda söylediği “Standartlar çok yükseldi. Artık ev ve araba sahibi olmak çok zor değil.” sözleri de o dönem tartışmalara yol açmıştı.

Nergis programda şu ifadeleri kullanmıştı:

“Türkiye gerçekten çok değişti çok gelişti. Yani kırsal kesimden şehre göç gerçekleşti. Şehirdeki standart çok yükseldi. Artık ev sahibi olmak araba sahibi olmak hiç zor değil. Aile içerisinde geçmişte bir kişi çalışırdı, şimdi bakıyorsunuz bir kaç kişi birden çalışıyor. Eskiden aileye baba bakardı, erkek evlat çalışırdı. Öyleydi koşullar, ama bugün baktığınızda kız erkek ayrımı olmadan herkes çalışabiliyor. Evin hanımı da, erkekte çalışabiliyor. Hayat standardı çok değişti. Bunu köyde de görüyorsunuz, şehirde de görüyorsunuz. Zaten köyler mahalle oldu. Köy kavramı zaten Büyükşehirler’de kalmadı, ama bu sosyolojiyi de iyi okumak lazım” dedi.

Son güncelleme: 17:42 17.11.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı