• Turkhane Logo

AKP'li o isimden skandal sözler: CHP'lileri asmak şart

AK Partili Urfa Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Navi Çokan 'lanet' diye nitelediği CHP'li siyasetçilerin asılması gerektiğini söyledi. CHP'li Mahmut Tanal, işlem yapılmasını istedi.

11:40 07 Ağustos 2021 Cumartesi
AKP'li o isimden skandal sözler: CHP'lileri asmak şart
AK Partili Urfa Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Navi Çokan 'lanet' diye nitelediği CHP'li siyasetçilerin asılması gerektiğini söyledi. CHP'li Mahmut Tanal, işlem yapılmasını istedi.



Urfada Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Navi Çokan, sosyal medya hesabından CHPye yönelik Bu ülkeye atandığı günden beri bu ülkenin insanına dayatmacı politikasını her fırsatta sürdürmeye devam eden CHP gibi bir lanet parti yeryüzünde var mıdır? Bu sefer ciğerlerimizi hedef alan politikalar peşinde, bunları asmak şart ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da ‘CHP’lilerin asılması’ gerektiğini savunan biri devlet memuru olamaz! Derhal gereken yapılmalıdır! diye tepki gösterdi.


Mahmut Tanalın açıklaması şöyle:

Bu şahsın, Şanlıurfa Valiliği personeliyken Akçakale Belediyesi’nde nasıl başkan yardımcılığına getirildiği de açıklanmalıdır.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda, devlet memurunun siyaset yapamayacağına ilişkin kesin hüküm bulunmasına rağmen Şanlıurfa Valiliği’nin emrinde memur iken Akçakale Belediye Başkanlığı bünyesinde başkan yardımcısı olarak atanan memur Navi Çokan, Türk Ceza Kanunu’nda suç olarak tanımlanan halkı kin ve düşmanlığa tahrik, aşağılama suçunu, nefret ortamının oluşturulması, tehdit, hakaret ve öldürmeye teşvik suçunu alenen işlemiştir.

Devlet memurlarının her türlü suç eylemi ve devlet memurunun kanun ile bağdaşmayan her türlü sorumluluğundan, mülki idare amiri olan ilin valisi sorumludur.

Sayın Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, sizin sorumluluk ve gözetiminizde bulunan adı geçen memur hakkında, disiplin ve eylemine uyan, TCK’da belirtilen suçlardan dolayı hakkında Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunularak, cezalandırılmasını sağlamanızı bekliyoruz. 
  1- Devlet Memurları Kanunu’na tabi olan Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Navi Çokan, partimize hakaret etmiştir, asmaktan, kesmekten bahsetmiştir. @UrfaValiligi @TC_icisleri @Abdullah_Erin47 @suleymansoylu @RTErdogan @fuatoktay @tcbestepe pic.twitter.com/jgANjHGpDj — Av.Mahmut TANAL (@MTanal) August 6, 2021
CHP Urfa Milletvekili Aziz Aydınlık da Navi Çokana Gereksiz diyerek tepki gösterdi:

Resmi olarak AKÇAKALE BELEDİYESİ BAŞKAN YARDIMCISI olarak görev yapan bu gereksiz kendince laf söylemiş; bu sözleriyle alakalı derhal suç duyurusunda bulunacağımızı belirtmekle birlikte, bu ve bunun gibi gereksizlere prim vermeyeceğimizi de belirtmek isterim.AKÇAKALEde neler yaptığınızı herkes gayet iyi biliyor, Allahın izniyle bu konularla alakalı da en kısa zamanda sen ve senin gibi avaneler yargı önünde hesap vereceksiniz! Düşük profilli kişileri muhatap alıp cevap vermeyi kendime zül sayarım; ancak Kuva-yı Milliye ruhunu taşıyan, Türkiye Cumhuriyetinin Kurucu Partisi; Cumhuriyet Halk Partisine asla ve asla laf ettirmem!

Sen kimsin ki partimize lanet diyebiliyorsun! Sen kimsin ki CHPlileri asmakla tehdit ediyorsun! Haddini bileceksin! Yargı önünde bunun hesabını vereceksin! Bu vesileyle Şanlıurfadaki tüm ilgili kurum ve kuruluşları da ivedilikle göreve davet ediyorum! 

Son güncelleme: 11:40 07.08.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı