• Turkhane Logo

AKP'li Numan Kurtulmuş: 2023 seçimleri, açık söylüyorum aslanın ağzında

"AK Parti devletin partisi değil, millet partisidir"

21:06 19 Şubat 2022 Cumartesi
AKP'li Numan Kurtulmuş: 2023 seçimleri, açık söylüyorum aslanın ağzında
"AK Parti devletin partisi değil, millet partisidir"

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, 2023 seçimleri, açık söylüyorum aslanın ağzındadır, bunun için çok güçlü çalışmak zorundayız. Hani diyorlar ya, zannedersin ki kendileri birinci parti olmuş. Şu anda bütün kamuoyu anketlerinde AK Parti açık ara birinci partidir. dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere gittiği Gaziantepte konuşan AKPli Kurtulmuş, teşkilat olarak ciddi bir hazırlık yaptıklarını belirterek, AKPnin 4 temel özelliğinin olduğunu söyledi.

Bunlardan birini kaybedersek yolumuz kaybederiz


Kurtulmuş, şöyle konuştu:

Bunlardan birini kaybedersek yolumuz kaybederiz. AK Parti sadece bir siyasi partinin adı değildir. AK Parti büyük bir dava hareketinin adıdır. Büyük bir davanın bugünkü temsilcisidir. Davamızın iki temel ayağı vardır. Birisi içeride 84 milyona karşı olan sorumluluğumuz ve vazifemiz. Yani yeniden güçlü bir Türkiyeyi kurabilmektir. Bunun için canla başla çalışmaktır. Bu ayağımız sağlam şekilde yere basıyor. Davası büyük ve güçlü Türkiye olan, Türkiyede savunma sanayisini kurabilir, yeniden milli değerler üzerine yükselişimizi sağlayabilir, Akdeniz ve Karadenizde petrol bulur. Nice yıllardır yapılamaz dediğimiz şeyleri bugün yapar. Türkiyenin otomobilini TOGGu gerçekleştirir. Davası yeniden güçlü Türkiye olanlar, Ayasofyayı ibadete açarak Müslüman milletin kıyamete kadar burada kalmasını sağlar. Karabağın Ermeni işgalinden kurtulması için Azerbaycana destek verir ve Türkiyenin Kafkaslarda yeniden güçle olmasını sağlar.

Davanın ikinci ayağının, dünyada bütün insanlar için adaletin, hakkaniyetin, hatta hukuka uygun bir dünya sisteminin kurulması için mücadele edebilmek olduğuna işaret eden Kurtulmuş, Türkiyenin dünyadaki mazlumların umudu olduğunu dile getirdi.

Türkiyede ve dünyada her zaman mazlumun ve hakkın yanında yer alacaklarını dile getiren Kurtulmuş, Böyle bir davaya sahip olursanız Birleşmiş Milletlerde dünya beşten büyüktür diyerek bütün dünyanın egemenlerine posta koyarsınız. Onlara karşı elinizi masaya koyarsınız. Şimdi Gaziantepte 500 bin Suriyeli kardeşimiz var. Eğer yeniden güçlü Türkiye davası için çalışan kadro iş başında olmasaydı bu garip Suriyeliler nereye gidecekti? Siz aş verdiniz, ekmeğinizi ve suyunuzu bölüştünüz. Eğer Türkiye olmasaydı onlar biliyor ki gidecek hiçbir yerleri yok. Orada belki ölüm kamplarında toplanarak milyonlarca öldürüldüğü gibi buraya gelen kardeşlerimizde öldürülecekti. Davanız nedir sorusunu yeniden büyük Türkiyeyi kurmak, hakkaniyetli ve adil bir dünyanın için mücadele etmek şeklinde özetleyebiliriz. ifadelerini kullandı.

AK Parti devletin partisi değil...

Bizim kitabımızda insanları ayırmak yazmaz, Türktür, Kürttür, Araptır diye insanları etnik kökenlerine, mezheplere göre ayırmak yazmaz. İnsanların kılık, kıyafetlerine, başının açıklığına veya kapalılığına göre ayırmak yazmaz. diyen Kurtulmuş, AKPnin devlet partisi olmadığını kaydetti.

Numan Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

AK Parti devletin partisi değil, milletin oylarıyla verdiği yetkiyle devleti yöneten bir millet partisidir. Biz milletin partisi olduğumuz için 27 Nisan muhtırasına AK Parti direnebilmiş ve devlet adına devletteki güçlerini kullanarak siyasete yön vermek isteyenlere pabuç bırakmamıştır. Devlet partisi demek milletin nasıl kıyafet giyineceğine, hatta nasıl müzik dinleyeceklerine karar veren bir partidir. Türkiye geçmişte bunları gördü mü? Gidin Gaziantepte annelerinize, ninelerinize sorun. 18 sene tanrı uludur diye ezan sesini bu millete dinlettiler. Yakın zamanlara kadar bu millete zulümler yapıldı mı, 28 Şubatta bu 6 parti bir de görünmez var 7 parti, bir araya gelecekler ve 28 Şubatta bir deklarasyon yayınlayacaklar. Ümit ediyorum ki 28 Şubat eleştirisi de yapsınlar. 28 Şubatta bu milletin enselerinde nasıl boza pişirildiğini, bunun nasıl bir antidemokratik uygulama olduğunu bir kez daha hatırlasınlar.

2023 seçimleri

Geldikleri yerin, gelinen noktaların ve gidilecek hedeflerin unutulmaması gerektiğini söyleyen AKPli Kurtulmuş, konuşmasını, şöyle tamamladı:

Çok fazla bir süre kalmadı. Haziran 2023e kadar gayretle çalışmak için kararlılık sizdedir, mücadele sizindir. Mahalle mahalle, köy köy, kasaba kasaba, sokak sokak dolaşarak meselemizi anlatacağız. 2023 seçimleri açık söylüyorum, aslanın ağzındadır. Bunun için çok güçlü çalışmak zorundayız. Hani diyorlar ya, zannedersin ki kendileri birinci parti olmuş. Şu anda bütün kamuoyu anketlerinde AK Parti açık ara birinci partidir, en yakın rakibinden 10-12 puan öndedir. Çok şükür durum böyledir. Ama 50+1 gerekiyor, her gün artı 1 alarak yolumuza devam edeceğiz. Her gün yeni arkadaşlar, insanlar kazanacağız. İnsanlar siyasette başarıya oy verir, siyasette hizmet yapanlara oy verir. Ama insanlar oy verirken akıllarıyla hareket ettiği kadar gönülleriyle de hareket eder. 

Son güncelleme: 21:06 19.02.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı