• Turkhane Logo

AKP’li milletvekili ezan okunurken “Fetvayı aldım” diyerek konuşmasına devam etti

AKP Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız’ın, Çamaş ilçesindeki seçim mitingi esnasında ezan okunduğu sırada konuşmasına devam etmesi dikkat çekti.

09:01 14 Mart 2019 Perşembe
AKP’li milletvekili ezan okunurken “Fetvayı aldım” diyerek konuşmasına devam etti
AKP Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız’ın, Çamaş ilçesindeki seçim mitingi esnasında ezan okunduğu sırada konuşmasına devam etmesi dikkat çekti.

 Ezan okununca bir süre duraksayan AKP’li Yediyıldız, “Belediye Başkanım emretti, ‘devam et’ dedi; ediyorum. Fetvayı verdi” diyerek ezanın bitmesini beklemeden konuşmasına devam etti.

/

AKP’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı eski Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler’e destek amaçlı seçim mitinglerine katılan AKP’li Şenel Yediyıldız’ın, Ordu’nun Çamaş ilçesindeki konuşması sırasında ezan okundu.


AKP genel seçim propagandası haline gelen “Beka” meselesi üzerine hararetli bir konuşma yaparken ezan okununca bir ara duraksayan AKP’li Yediyıldız, , “Belediye Başkanım emretti, ‘devam et’ dedi; ediyorum. Fetvayı verdi” diyerek ezanın bitmesini beklemeden konuşmasına devam etmesi tepki topladı.

  AKPli Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız önce ülkenin bekası için oy istedi sonra fetva aldım deyip ezan ve İslam ile dalga geçtihttps://t.co/pEyUOQO4Tt pic.twitter.com/cJqhiiQbfN — Gazete Emek (@gazeteemek) 13 Mart 2019


8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, kadınların Taksim’deki yürüyüşü polis tarafından engellenmişti. Kadınlarda polis baskısını protesto etmek amacıyla ıslık çaldı. Islıklı protestonun devam ettiği sırada ezan okunmuş ve sosyal medyada bu görüntüler “Ezanı ıslıkla protesto ettiler” şeklinde verilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ise hemen hemen her mitinginde, CHP ve HDP’yi hedef aldığı konuşmasında “CHP ve HDP’nin öncülüğünde bir grup güya kadınlar için Taksim’de bir araya geldi, ezana ıslıklarla terbiyesizlik ettiler. Bunlar hiç İstiklal Marşı okumamışlardır. Ezana sahip çıkmayanlar, düşman kapımıza dayandığında onları alkışlar” ifadelerini kullanmıştı.

8 Mart günü yürüyüş için bir araya gelen kadınları “Ezana saygısızlık” yapmakla suçlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu’daki seçim mitinginde ezan okunurken konuşmasına devam eden Milletvekili Şenel Yediyıldız için ne söyleyeceği merak konusu oldu.

Son güncelleme: 09:01 14.03.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı