• Turkhane Logo

AKP’li Lokman Çağırıcı’nın istifasının arkasından ‘cinsel içerikli kaset’ şantajı çıktı

Rahatsızlığını gerekçe göstererek istifa eden AKP’li Bağcılar eski Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın dosyasının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

17:21 20 Eylül 2022 Salı
AKP’li Lokman Çağırıcı’nın istifasının arkasından ‘cinsel içerikli kaset’ şantajı çıktı
Rahatsızlığını gerekçe göstererek istifa eden AKP’li Bağcılar eski Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın dosyasının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

Lokman Çağırıcı’nın sağlık sorunlarının aksine, cinsel içerikli görüntüler nedeniyle istifa etmek zorunda kaldığı ileri sürülmüştü.

Halk TV’den Seyhan Avşar’ın haberine göre, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen ve soruşturma aşamasında gizlilik kararı bulunan dosya tamamlandı. Z.H. ve Ahmet M. isimli iki şahıs iddianamede sanık olarak yer aldı.

ÖZEL DÜZENEKLİ ÇANTA


İddiaya göre Z.H. ile Lokman Çağırıcı bir süredir birlikteydi. Yine bir gün Halat, Lokman Çağırıcı’yı Bağcılar’da bir işyerine çağırdı. Kimsenin olmadığı bir odada ikili birlikte oldu. Ancak Z.H, özel düzenekli bir çanta ile aralarında geçen tüm görüntüleri kayıt altına aldı. Bu görüntüleri ise Ahmet M.’ye verdi.

10 MİLYON DOLAR VER, KONU KAPANSIN

Ahmet M., Lokman Çağırıcı’yı arayarak elindeki görüntülerden bahsetti. Ahmet M., “Elimdeki görüntüler tıklanma rekoru kırar. İftarda mı patlatayım? 10 milyon dolar ver konu kapansın. Bu konuyu ABD’ye desem alır. YouTube satsam bu videoyu alır. Parayı Z.H.’ye ver” dedi.

Lokman Çağırıcı yaşanan olayı emniyete bildirdi. Düzenlenen operasyonda Ahmet M. ve Z.H. gözaltına alındı ve tutuklandı. Söz konusu dijitallere ise el konularak adli emanete kaldırıldı.

DURUŞMA KAPALI YAPILSIN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca düzenlenen iddianamede iki sanığın ‘özel hayatın gizliliğini ihlal’ ve ‘Şantaj’ suçlarından cezalandırılması istendi. İlk duruşması görülen davaya Lokman Çağırıcı sağlık sorunlarını gerekçe göstererek katılmazken, Çağırıcı’nın avukatları duruşmanın kapalı yapılmasını istedi. Ancak mahkeme bu talebi reddetti.

‘OTOPARK İŞLETMESİ’ VAADİ

Duruşmada savunma yapan Ahmet M., “Lokman Çağırıcı’yı tanımıyorum. Z.H.’yi 15 yıldır tanırım. Z.H. elindeki müştekiyle bir arada olduğu görüntüleri gösterdi. Görüntüler müstehcendi. Z.H. bana Lokman Çağırıcı’nın kendisine otopark işletmesi sözü verdiğini onu yerine getirmediğini söyledi. Lokman Çağırıcı’yı Z.H.’nin telefonundan aradım. 10 milyon dolar istedim. Kendisi bana bu paranın çok olduğunu söyledi.” dedi.

İNTİKAM ALMAK İÇİN YAPTIM

Sanık Z.H. ise savunmasında, “Kendisiyle parti organizasyonunda tanıştık. Arkadaş olduk. Görüntüleri Ahmet’e teslim ettim. Bazı vaatlerde bulunarak beni kullandığını düşünmem ve intikam alma isteğiyle böyle bir şeye giriştim.” diye konuştu.

Mahkeme heyeti sanıkların tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

AKP’li Bağcılar Belediyesi Başkanı Lokman Çağırıcı 13 Nisan’da kalp rahatsızlığını gerekçe göstererek 15 yıldır oturduğu koltuktan istifa ettiğini açıklamıştı.

Son güncelleme: 17:21 20.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı