• Turkhane Logo

AKP’li isimler yine VakıfBank ve Halk Bank’ın yönetimde yer aldı

15:50 03 Ağustos 2023 Perşembe
AKP’li isimler yine VakıfBank ve Halk Bank’ın yönetimde yer aldı





VakıfBank ve Halk Bank’ta yeni yönetim belirlendi. AKP’li Mevlüt Uysal, Abdülkadir Aksu ve Sadık Yakut, bankaların yeni yönetiminde de yer aldı.



Kamu bankalarında yeni yönetimler belirlendi. AKP’li Mevlüt Uysal, Abdülkadir Aksu ve Sadık Yakut, bankaların yeni yönetiminde de yer aldı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ragıp Ertem de Vakıfbank’ta Yönetim Kurulu Başkanvekili olarak görevlendirildi.



BANKALAR YENİ YÖNETİM KURULLARINI AÇIKLADI



Kamu Bankaları Vakıfbank ve Halkbank yeni yönetim kurullarını açıkladı. Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Halkbank Yönetim Kurulu Başkanvekili görevini sürdürecek. Eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu ve AKP’nin eski TBMM Grup Başkanvekili Sadık Yakut ise Vakıfbank Kurumsal Yönetim Komitesi ile Denetim Komitesi’ne seçildi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem de Vakıfbank’ta Yönetim Kurulu Başkanvekili seçildi.



AKP’Lİ AKSU VE YAKUT 2019’DAN BERİ YÖNETİMDE



Eski İçişleri Bakanı ve eski AKP Milletvekili Abdülkadir Aksu, 2019 yılında seçildiği VakıfBank Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 2021 yılına kadar sürdürmüş, 67. Olağan Genel Kurulu’nda bağımsız üye olarak seçilmişti. Aksu, son yönetim kurulu toplantısında Vakıfbank Kurumsal Yönetim Komitesi ile Denetim Komitesi’ne seçildi. Üç dönem AKP Kayseri Milletvekilliği yapan eski TBMM Meclis Başkanvekili Sadık Yakut da 2019’da Vakıfbank Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmişti.



MEVLÜT UYSAL DA 4 YILDIR HALK BANK YÖNETİMİNDE



2017 -2019 yıllarında yine AKP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Mevlüt Uysal, 2019 yılında Halkbank olağan genel kurul toplantısında Mehmet Emin Özcan ve Sezai Uçarmak ile birlikte yönetim kurulu üyeliğine atanmıştı. Uysal, Kadir Topbaş’ın istifasının ardından İBB Başkanlığına gelmişti.

Son güncelleme: 15:50 03.08.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı