• Turkhane Logo

AKP’li isim hakkındaki ‘iş cinayeti’ davası milletvekili seçildikten sonra reddedildi

AKP'li İrfan Çelikaslan'ın, koronavirüsüne yakalanmasına karşın işten atma tehdidiyle 2 işçiyi çalıştırarak ölümüne neden olmakla suçlandığı dava reddedildi.

07:50 08 Haziran 2023 Perşembe
AKP’li isim hakkındaki ‘iş cinayeti’ davası milletvekili seçildikten sonra reddedildi
AKP'li İrfan Çelikaslan'ın, koronavirüsüne yakalanmasına karşın işten atma tehdidiyle 2 işçiyi çalıştırarak ölümüne neden olmakla suçlandığı dava reddedildi.









AKP milletvekili İrfan Çelikaslan’ın, koronavirüsüne yakalanmasına karşın işten atma tehdidiyle 2 işçiyi çalıştırarak ölümüne neden olmak suçlandığı dava, Çelikaslan’ın milletvekili seçilmesinin ardından reddedildi.



Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, AKP milletvekili seçilen İrfan Çelikaslan hakkında, Gaziantep 5. İş Mahkemesi’nde açılan iş cinayeti davasının, seçimden sonra reddedildiğini açıkladı.



Twitter hesabından açıklama yapan Karaca, “Son seçimlerde AKP’den milletvekili seçilen Çelikaslan Tekstil’in patronu İrfan Çelikaslan’ın sorumlu olduğu iş cinayeti davası, milletvekili seçildikten üç hafta sonra yapılan ilk duruşmada skandal bir kararla reddedildi” dedi.



‘HASTA HALDE ÇALIŞTIRILDILAR’



İşçiler Kadir Uçar ve Recep Sağlam’ın yeni tip koronavirüsüne (Covid-19) yakalanmalarına rağmen çalıştırıldıklarını ve virüs nedeniyle öldüklerini aktaran Karaca, “Kadir Uçar ve Recep Sağlam tam iki yıl önce Covid oldukları halde, işten atılma tehdidiyle çalıştırıldıkları için 6 ve 9 Haziran 2020’de hayatlarını kaybettiler. Recep Sağlam, işten atılmamak için Covidli halde işe gitmek zorunda kaldı, hayatını kaybetti. Aynı bölümde çalışan Kadir Uçar, Recep Sağlam’dan üç gün önce ve aynı şekilde, hayatını kaybetti” ifadelerini kullandı.



‘DAVA KAPATILMKA İSTENİYOR’



Hasta olmasına karşın Kadir Uçar için valilikten izin kağıdı verildiğini belirten Karaca, şöyle devam etti:



“Kadir Uçar’a 10 gün karantinada kalınması söylenmişti. Ama Uçar için Valilikten çalışması için izin kağıdı çıkarılmıştı… Sağlam’ın ailesi dava açtı işverene. Bugün Gaziantep 5. İş Mahkemesi, skandal bir biçimde davanın reddine karar verdi. Dava kapatılmak isteniyor. Ama bu öyle kolay değil! Seçim sürecinde de söylemiştik, kimse unutmasın, patronların suçlarını örtmek için milletvekilliği zırhına bürünenler varsa, işçilerin de temsilcileri var. #Buradayız bu davanın peşini bırakmayacağız. Kimse işçilerin ve ailelerinin canını hiçe sayamaz!”




Son seçimlerde AKP’den MV seçilen Çelikaslan Tekstil’in patronu İrfan Çelikaslan’ın sorumlu olduğu iş cinayeti davası, milletvekili seçildikten üç hafta sonra yapılan ilk duruşmada skandal bir kararla reddedildi.
Kadir Uçar ve Recep Sağlam tam iki yıl önce covid oldukları halde,… https://t.co/eadyDLTIlL— Sevda Karaca (@sevdakaraca) June 7, 2023

Son güncelleme: 07:50 08.06.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı