• Turkhane Logo

AKP’li Fatma Şahin’e devlet bütçesinden 40 gün Antartika tatili

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Fatma Şahin’in, buzulları incelemek üzere Antarktika’ya giden bilim insanlarından oluşan ekibe katılması eleştirilere neden oldu.

11:46 10 Şubat 2020 Pazartesi
AKP’li Fatma Şahin’e devlet bütçesinden 40 gün Antartika tatili
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Fatma Şahin’in, buzulları incelemek üzere Antarktika’ya giden bilim insanlarından oluşan ekibe katılması eleştirilere neden oldu.



Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Kutup Araştırmaları Enstitüsü (KARE) koordinesinde gerçekleşecek olan 4. Ulusal Antarktika Bilim Seferi’nin heyeti, İstanbul Havalimanı’nda düzenlenen törenle uğurlandı.

Türk Hava Yolları, TÜBİTAK, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, İGA Hava İşletmesi ve Türksat sponsorluğunda gerçekleşen 4. Ulusal Antarktika Bilim Seferi heyetinin uğurlama törenine, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ile ekibe Antarktika’ya kadar eşlik edecek olan AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediye (GBB) Başkanı Fatma Şahin de katıldı.


BİLİM İNSANLARI 15 PROJE ARAŞTIRACAK

TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü Müdürü, 4. Ulusal Antarktika Bilim Seferi Koordinatörü Doç. Dr. Burcu Özsoy, basına yaptığı açıklamada, Belarus ve Bulgaristan’dan 2 uluslararası katılımcı olmak üzere toplamda 24 kişinin katıldığı seferde 15 projenin araştırılacağını bildirdi.

Sefere Türkiye’den birçok üniversiteden bilim insanlarının katıldığını belirten Özsoy, seferin; Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Harita Genel Müdürlüğü, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığından da bir katılımcıyla icra edileceğini söyledi.

EKİBE ANTARKTİKA’YA KADAR EŞLİK EDECEK

Törende Bakan Varank, Antarktika’da dalgalandırılması için Türk bayrağını 4. Ulusal Antarktika Bilim Seferi Koordinatörü Doç. Dr. Burcu Özsoy’a teslim etti. Törende sefer ekibine Antarktika’ya kadar eşlik edecek Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından Gaziantep’ten getirilen getirilen baklava, Bakan Varank, Vali Yerlikaya ve Fatma Şahin tarafından bilim heyetine ikram edildi. Varank, bilim heyeti ve aileleriyle fotoğraf çektirdikten sonra heyeti uğurladı.

CHP’Lİ MECLİS ÜYESİNDEN TEPKİ

Gaziantep Şahinbey Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Hasan Şencan, AKP’li GBB Başkanı Fatma Şahin’in Antarktika Bilim Seferine katılmasını sosyal medya hesabından eleştirdi. Şencan paylaşımında şu ifadeleri kullandı, ”İmamoğlu,Erzurum’da kayak yapmaya gitti diyenler dert etmesin. AKP’li Gaziantep B. B. Başkanı Fatma Şahin Antartika’ya gitti. Buzulları inceleyecek. Bu arada inceleme ve araştırma 40 gün sürecekmiş. Akademik kariyeri olmadan bilim seferine çıkan Belediye Başkanımız var.”
  İmamoğlu,Erzurumda kayak yapmaya gitti diyenler dert etmesin.
AKP’li Gaziantep B. B. Başkanı Fatma Şahin Antartikaya gitti.
Buzulları inceleyecek. Bu arada inceleme ve araştırma 40 gün sürecekmiş.

Akademik kariyeri olmadan bilim seferine çıkan Belediye Başkanımız var.  pic.twitter.com/qgFdxvN2Mt — Hasan Şencan (@hasansencan2) February 9, 2020  

Son güncelleme: 11:46 10.02.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı