• Turkhane Logo

AKP’li Fatma Betül Sayan Kaya’nın “İBB’den dolarla burs aldı” haberlerine erişim engeli

18:50 12 Mart 2024 Salı
AKP’li Fatma Betül Sayan Kaya’nın “İBB’den dolarla burs aldı” haberlerine erişim engeli





AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya’nın AKP’lilerin yönettiği dönemde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) aldığı burslarla ilgili haberlere erişim engeli getirildi.



İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sayan’a İBB’den toplamda 85 bin 791 dolar ödeme yapıldığını belirtmişti. AKP Milletvekili Rabia İlhan Kalender, eski milletvekili Ravza Kavakçı Kan ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya hakkında 2021 yılının sonunda işlem başlatılmış, yargıdan takipsizlik kararları çıkmıştı.



71 İÇERİĞE ERİŞİM ENGELİ



Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre, İBB’den aldığı burs tartışma yaratan AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya’nın talebi üzerine bursla ilgili haberlere de erişim yasağı geldi. Mahkemeye başvuran Kaya, hukuka aykırı olduğunu ve şahsına saldırı niteliği taşıdığını öne sürdüğü içeriklere erişimin engellenmesini talep etti.



İstanbul Anadolu 9. Sulh Ceza Hakimliği, 29 Şubat 2024 tarihli kararı ile 71 url adresindeki içeriklerin, talepte bulunanın kişilik haklarını ihlal edici nitelikte olduğu kanaatine vararak erişim engeli getirdi.



NE OLMUŞTU?



İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) AKP tarafından yönetildiği dönemde bazı kişilere yurtdışında yüksek lisans ve doktora yapmaları için verilen burslar, yeni yönetim döneminde İBB Teftiş Kurulu tarafından ortaya çıkarılmıştı. Araştırmaya göre, Fatma Betül Sayan Kaya 14 Kasım 2008’de İBB şirketi İSBAK AŞ’de Elektrik/Elektronik Mühendisi olarak işe alınmıştı. İşe girişi yapıldıktan 2 ay gibi kısa bir süre sonra 12 Ocak 2009 tarihinde İBB bursu ile ABD’ye eğitime gitmişti. İSBAK A.Ş. tarafından burs bedeli, okul ve diğer eğitim giderleri kapsamında Kaya’ya toplam 85 bin 791 dolar ve ayrıca 20 bin 289 TL ödeme yapıldığı belirtilmişti. Kaya’nın 2015 seçimlerinde İstanbul’dan milletvekili adayı olmak için istifa edene kadar İBB’deki görevinin devam ettiği, ABD’deki eğitimi sırasında da maaşını almayı sürdürdüğü iddia edilmişti.

Son güncelleme: 18:50 12.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı