• Turkhane Logo

AKP’li eski vekile Kızılay’dan 30 bin TL maaş bağlanmış

Eski AKP Milletvekili Muhammed Murtaza Yetiş’in, Kızılay’ın Sağlık A.Ş. isimli şirketine yaklaşık 30 bin TL maaşla genel müdür yapıldığı açığa çıktı.

17:06 07 Haziran 2021 Pazartesi
AKP’li eski vekile Kızılay’dan 30 bin TL maaş bağlanmış
Eski AKP Milletvekili Muhammed Murtaza Yetiş’in, Kızılay’ın Sağlık A.Ş. isimli şirketine yaklaşık 30 bin TL maaşla genel müdür yapıldığı açığa çıktı.



Eski AKP Milletvekili Muhammed Murtaza Yetiş’in, Kızılay’ın Sağlık A.Ş. isimli şirketine yaklaşık 30 bin TL maaşla genel müdür yapıldığı açığa çıktı. Birgün gazetesinden İsmail Arı’nın haberine göre Yetiş’in eşi Sema Kopuz Yetiş’in de Kızılay’da üç ayrı koltuğu var.

AKP iktidarları döneminde sıkça alışıldık atamalara imza atan Kızılay’da dikkatleri çeken bir atama daha yapıldı. 24’üncü Dönem AKP Adıyaman Milletvekili Muhammed Murtaza Yetiş’in Kızılay’ın Kartal’daki hastanesine başhekim yapılmasının ardından şimdi de Kızılay’ın Sağlık A. Ş. isimli şirketine genel müdür yapıldığı açığa çıktı.


Kızılay’ın, Kızılay Yatırım Holding adı altında holdingleşmesi ve bünyesinde çok sayıda şirket kurulmasının ardından Kızılay Yatırım Holding CEO’su İlyas Haşim Çakmak’ın imzasıyla yeni atamalar yapıldı. İlyas Haşim Çakmak’ın imzasının yer aldığı belgede, Yetiş’in 1 Haziran’da Kızılay Sağlık A. Ş.’ye genel müdür olarak atandığı belirtildi. Sağlık A. Ş.’nin önceki genel müdürü Metin Tunç ise Kızılay Yatırım A. Ş.’ye yönetim kurulu başkan danışmanı olarak atandı.

MAAŞI YAKLAŞIK 30 BİN TL

2019 yılında yayımlanan ve tartışmalara neden olan Kızılay yöneticilerinin maaş listesine göre, Kızılay Sağlık A. Ş.’nin eski genel müdürü Metin Tunç’a 2019 yılında 24 bin 397 TL maaş ödeniyordu. Aradan geçen iki yılın ardından Kızılay Sağlık A. Ş. genel müdürü maaşına yaklaşık yüzde 20 oranında zam yapıldığı ve genel müdür maaşının 30 bin TL’yi bulduğu ifade ediliyor. Ulaştığımız Kızılay yetkilileri ise konuya ilişkin bir açıklama yapılmayacağını ifade etti.



Birgün Gazetesi, söz konusu atamaya ilişkin belgeyi de yayınladı.

EŞİNİN DE ÜÇ KOLTUĞU VAR

Gazetenin haberine göre AKP’li Muhammed Murtaza Yetiş’in eşi Sema Kopuz Yetiş’in de Kızılay’da tam üç farklı görevi bulunuyor. Sema Kopuz Yetiş, Kızılay Ankara Şube Başkanlığı, Kızılay Denetim Kurulu Üyeliği ve Kızılay iştiraki Kızılay Bakım Anonim Şirketi’nin yönetim kurulu üyeliğini yürütüyor. Ayrıca Sema Kopuz Yetiş AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın Başkan Yardımcısı olduğu Kadın ve Demokrasi Vakfı’nın (KADEM) da üyesi.

Son güncelleme: 17:06 07.06.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı