• Turkhane Logo

AKP'li Canikli'ye göre her şey 'kitabına uygun'

AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, kendisini yolsuzlukla suçlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında dava açacağını belirtti.

16:12 05 Temmuz 2022 Salı
AKP'li Canikli'ye göre her şey 'kitabına uygun'
AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, kendisini yolsuzlukla suçlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında dava açacağını belirtti.


AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, CHP Genel Kılıçdaroğlu’nun Boydak Holding’e kayyım atanması ve Ertunç Laçinere ilişkin açıklamalarının ardından Kılıçdaroğluna dava açacağını duyurdu.

Twitter hesabından açıklama yapan Canikli, Geçtiğimiz günlerde, Kemal Kılıçdaroğlu’nun şahsıma yönelik dile getirdiği iftira ve yalanlarına twitter hesabımdan ayrıntılı cevap vermiştim. Dava açma hakkımı da ayrıca kullanacağım. ifadelerini kullandı.


Kılıçdaroğlunun partisinin grup toplantısında Boydak Holdinge kayyım atamasıyla ilgili, Nurettin Canikli... AK Parti Genel Başkan Yardımcısı. Bir yakınını Boydak Holdinge getirip kayyum olarak atıyor. Slovakyada bir depo yapmamız lazım diyorlar. Oraya dünyanın parasını gönderiyorlar, 20 milyon avro gönderiyorlar. Bu para yok şu an yok, adam da yok ortada. Hem 20 milyon avro yok hem de kendisi yok. Bir kanun getiriyorlar, bu şekliyle; kayyum atanırsa kayyumun yaptığı bütün işlemler, karar alan ve görevleri yerine getiren kişilerin, bu karar görev ve fiilleri nedeniyle hukuki, idari, mahalli ve cezai sorumluluğu doğmaz diyor. Malı götür hırsızlığı yap, kanun arkanda kapı gibi duruyor, Saray da arkanda kapı gibi duruyor. Böyle bir kanunu bu Meclise kabul ettirdiler ifadeleri üzerine sosyal medya hesabından açıklama yapan AKPli Canikli, hakkındaki iddialara yönelik bir paylaşım daha yaptı.

CHP SÖZCÜSÜ BELGELERİ AÇIKLAMAK ZORUNDADIR

Canikli paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:

Geçtiğimiz günlerde, Kemal Kılıçdaroğlu’nun şahsıma yönelik dile getirdiği iftira ve yalanlarına twitter hesabımdan ayrıntılı cevap vermiştim. Dava açma hakkımı da ayrıca kullanacağım. Bu defa, sahibinin sesi CHP Sözcüsü de yine aynı yalan ve iftirayı dile getiriyor. ‘AK Parti Genel Başkan Yardımcısı’nın; eski bir Bakanın TMSF eliyle kayyum atanan şirketlerine çöktüğüne dair iddialar şimdilerde belge belge sosyal medyada yayımlanıyor.’ diyor. TMSF’nin şirketlerine çöküldüğünü gösteren hiçbir belge ve delil ortaya koymuyor. Sadece sosyal medya dedikodularından bahsediyor. Sosyal medya ya da başka bir mecrada,TMSF şirketlerine çöküldüğünü ya da bu şirketlerden herhangibir şirkete veya şahsa doğrudan veya dolaylı olarak kaynak aktarıldığını ya da bu şirketlerin herhangibir şekilde zarara uğratıldığını gösteren hiçbir belge ve delil bulunmamaktadır. CHP Sözcüsü, bu yalan ve iftiraları, kamuoyu ile paylaştığına göre bahsettiği belgeleri açıklamak zorundadır. Daha iyi anlaşılabilmesi için konuyu biraz detaylandıralım.

Bahsedilen şirketlerden bir tanesi de Giresun’da kurulu bulunan ve TMSF’nin kayyım olarak atandığı Akın Çorap Şirketi’dir. İddiaya göre, Akın Çorap Şirketi’nin kaynakları, şahsım tarafından Giresun’da kurdurulan bir başka çorap şirketine aktarılmış ve bu yolla Akın Çorap Şirketi’nin içi boşaltılmıştır. Bir şirkete nasıl çökülür veya bir şirketin içi nasıl boşaltılır? Bu sorunun cevabı önemlidir. Ortaklık paylarını temsil eden hisselerin cebren ve hile ile el değiştirmesi halinde bir şirkete çökülmüş olur. Akın Çorap Şirketi’nde herhangi bir hisse değişikliği olmamıştır. Şirketin ortaklık payları el değiştirmemiş olup TMSF’ye devirden önceki sahiplerinin üzerinde bulunmaktadır ve Şirket ceza yargılaması kesinleşene kadar kayyım sıfatıyla TMSF’nin atadığı üyeler tarafından yönetilmektedir.

AKIN ÇORAP ŞİRKETİNDEN HİÇBİR YERE KAYNAK AKTARILMAMIŞTIR

Bir şirketin içinin boşaltılması ise,

a) Şirketin banka hesabından veya kasasından herhangi bir gerçek veya tüzel kişiye doğrudan para aktarılması,

b) Şirketin varlıklarının ve ürettiği mal ve hizmetin piyasa fiyatının altında satılması veya piyasa fiyatının üzerinde mal ve hizmet satın alınması,

c) Şirketin alacaklarının tahsil edilmemesi, tahsil edilmediği halde kayıtlardan düşülmesi veya karşılığı olmaksızın üçüncü kişilere temlik edilmesi, d) Şirketin karşılığı olmaksızın borç altına sokulması, e) Şirketin borçlarının ödendiği halde kayıtlardan düşülmemesi,

d) Şirketin müşterilerinin elinden alınarak üretim yapamaz hale getirilmesi ve benzeri yollarla yapılmaktadır.

Akın Çorap Şirketi’nden, tarafımca kurdurulduğu iddia edilen Şirket’e veya başka herhangi bir gerçek veya tüzel kişiye doğrudan veya dolaylı olarak yukarıda sayılan yöntemlerle veya başka yöntemlerle kaynak aktarıldığına dair en küçük bir delil ve belge var mıdır? HAYIR? Akın Çorap Şirketi’nden herhangi bir gerçek veya tüzel kişiye kaynak aktarıldığını gösteren hiçbir bilgi, belge ve delil bulunmamaktadır. Zaten bu konuda herhangi bir bilgi, belge ve delil olmaması da son derece doğaldır. Çünkü,Akın Çorap Şirketi’nden hiçbir yere kaynak aktarılmamıştır,şirketin içi boşaltılmamıştır, şirkete hiç kimse çökmemiştir.Kendisine Akın Çorap Şirketi’nin kaynaklarının aktarıldığı iddia edilen şirketin bu iddialarla ilgili olarak yaptığı açıklama aşağıda yer almaktadır. Söz konusu şirket bırakın kendisine kaynak aktarılmasını, TMSF tarafından yönetildiği ve bu nedenle kamu şirketi özelliğine sahip olduğu için Akın Çorap Şirket’i ile en küçük bir ticari ilişkiye dahi girmemiştir.

Akın Çorap Şirketi’nin, TMSF tarafından kayyım sıfatıyla yönetilmeye başladıktan sonra üretimi, istihdamı ve satışları azalmamakta, tam aksine üretimi, istihdamı ve satışları artmaktadır. Mali yapısı iyileşmekte, müşteri kaybetmemektedir. Siparişlere yetişemediği için dışarıya fason iş yaptırmakta ve şirketin piyasa değeri yükselmektedir. Bu tespitler, Boydak Holding ve Koza Altın şirketi başta olmak üzere TMSF’nin kayyım olarak atandığı yüzlerce şirket için de geçerlidir.

Şimdi, CHP’nin Sözcüsü olan kişi, TMSF şirketlerine tarafımca çöküldüğü iddiasını (yalanını) destekleyecek belge ve delilleri kamuoyu ile paylaşmak zorundadır. Bu durum aynı zamanda bir siyasi parti temsilcisinin hiçbir belge ve delile dayanmadan, sadece troll kurgusu dedikodular üzerinden suçlamada bulunması ana muhalefetin geldiği vahim tabloyu göstermektedir. Onurlu insanlar iddialarını (kamuoyu ile paylaştıkları başkalarına ait olan iddialar dahil) en azından kısmen dahi olsa belgelendirirler. Belgelendirilmeyen iddia YALAN demektir. Belgelendiremediği bir iddiayı ortaya atan veya tekrarlayan da YALANCI dır. Bu sıfatlardan kurtulmanın yolu ya bu iddiaları belgelendirmek ya da özür dilemektir. Kemal Kılıçdaroğlu’nun baskısı ve talimatı sonucunda böyle bir yalan ve iftiranın dillendirmek durumunda kalındığı gibi bir açıklama da özür olarak kabul edilir.

Son güncelleme: 16:12 05.07.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı