• Turkhane Logo

AKP'li Bülent Turan, AKP'li hakimi böyle savundu: Özden de AYM Başkanı oldu

Gezi Davası hakiminin AKP'den milletvekili aday adayı olmasıyla ilgili soruya yanıt veren AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan durumu "Partili olmak ayıp değil ki, suç değil ki" diye izah etti.

23:13 26 Nisan 2022 Salı
AKP'li Bülent Turan, AKP'li hakimi böyle savundu: Özden de AYM Başkanı oldu
Gezi Davası hakiminin AKP'den milletvekili aday adayı olmasıyla ilgili soruya yanıt veren AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan durumu "Partili olmak ayıp değil ki, suç değil ki" diye izah etti.


Gezi davasına bakan mahkeme heyeti üyesi hakim Murat Bircanın AKPden milletvekili aday adayı olduğu ortaya çıkmıştı.

Daha önce AKP’li Bafra Belediyesi’nde avukatlık yapan Murat Bircan sosyal medya hesabından “Hakim-savcı adaylığı nedeniyle 20 yıllık avukatlık mesleğimden ve 14 yıllık belediye hukuk işleri müdürlüğü görevimden bugün itibariyle ayrılmış bulunuyorum. Allah gönlümüzde bulunanı, hakkımızda hayırlı eylesin, hakkınızı helal edin” diye yazmıştı.


Bircan, AKPden aday adaylığı sırasında yaptığı açıklamada, Güçlü bir Türkiye için güçlü bir lidere ihtiyacımız var. Bu güçlü lider de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğandır ifadesini kullanmıştı.

Aday adaylığı sürecinde 6 Mayıs 2018de yaptığı konuşmada Bircan şunları kaydetti:

Gençler yeni Türkiye’yi sizler yöneteceksiniz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve teşkilatları sizlere aydınlık bir geleceği miras bırakacak. Sizlere emanet edilecek olan bu mirasa sahip çıkarak Türkiye’yi şahlandırmak ve belirlenen 2071 hedeflerine ulaştırmak sizlere düşüyor. Türkiye’nin dününü ve bu gününü iyi kıyaslayın ilk kez oy kullanacak olan milyonlarca gencimiz kendi geleceğini verdiği oy ile belirleyecek. Dolayısıyla her daim gençleri önemseyen AK Parti gençlere verdiği değeri, onlara yönelik yaptığı hizmetlerle ortaya koymuştur. Dolayısıyla bizlerden sonra bayrağı devralacak olan gençlerimiz inanıyoruz ki bizlerin başaramadıklarını da başararak Türkiye’yi emin adımlarla 2071 hedeflerine ulaştıracaktır.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Gezi Davasına bakan mahkeme heyetinin üyelerinden hâkim Murat Bircanın, 2018 yılında AKPden Samsun milletvekili aday adayı olmasına ilişkin soruya yanıt verdi.

Turan, “Siyaset, herkese açık olan bir hizmet etme aracı. Biz hâkimlerimizin kararlarına bakarız ama hâkimlerimizin kararlarına ne bakmayız? Hâkimlik şartlarını elde etmiş ve hâkim olmuşsa bu kişinin kararı yargı içinde değerlendirilir. Şu an hâkimlerimiz içinde birçok sayıda CHP’de görev yapmış, adaylık yapmış arkadaşımız var. Partili olmak ayıp değil ki, suç değil ki… 28 yıl CHP’de görev yapan Yekta Güngör Özden Anayasa Mahkemesi Başkanı oldu. Siz ne diyorsunuz ya yanıtı verdi.

AKPli Turan ayrıca, Gezi Davası’nda verilen cezalar ve gelen tepkilere ilişkin, “Hukukun üstünlüğüne inanan insanlarız. Adaleti kendimiz için değil herkes için isteyen insanlarız. Karar hoşumuza gitmese de saygıda kusur etmeyen insanlarız. Karara katılmadığımız, eleştirilerimiz olmuştur ama ağzımızdan haşa salyalar çıkarırcasına bağırıp hakimleri, savcıları, cumhurbaşkanını tehdit eden dili şimdiye kadar tercih etmedik” dedi.

Turan, bugün TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, bugün TBMM’de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşma tarzını eleştiren Bülent Turan, Bugün Sayın Kılıçdaroğlu’nun çok kısa süren, kendince artistliği içinde barındıran bir konuşmasına şahitlik ettik. Kılıçdaroğlu adeta siyaseti bıraktı, bir şovmen olarak siyasetini yapmaya devam ediyor. Farklı açıklamalar, farklı çıkışlar derken en son da 10 dakikalık kısa konuşmalarla bir anda kürsüyü terk etmeler şeklinde bir başka şova şahitlik ettik dedi.

Son güncelleme: 23:13 26.04.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı