• Turkhane Logo

AKP’li belediyede skandal: Sahte kararla belediye arsaları satılmış

21:50 06 Kasım 2023 Pazartesi
AKP’li belediyede skandal: Sahte kararla belediye arsaları satılmış





Gri pasaportla insan kaçakçılığı gibi pek sok skandala imza atan AKP’li Mehmet Çınar’ın yönettiği Yeşilyurt Belediyesi, yeni bir yolsuzlukla gündemde. Yapay zekâyla sahte belediye meclisi kararı oluşturularak belediye arsalarının satıldığı ortaya çıktı. Skandal olayla ilgili 4 personel açığa alındı.



Geçen sene gri pasaportla insan kaçakçılığı yapıldığı suçlamasıyla gündeme gelen AKP’li Mehmet Çınar’ın yönettiği Malatya’nın Yeşilyurt Belediyesi’nde yeni bir yolsuzluk olayı yaşandı.



Sözcü‘de yer alan habere göre, yapay zekâyla sahte belediye meclisi kararı oluşturularak belediye arsalarının satıldığı ortaya çıktı.



Olayla ilgili dört personelin açığa alındığı duyuruldu. Savcılık tarafından konu ile ilgili ‘gizlilik’ kararı verildi.







BU SKANDAL İLK DEĞİL

AKP’li Mehmet Çınar, daha önce de benzer haberlere konu oldu. Gri Pasaport Skandalı, sahte UNESCO Ödülü, belediyenin yaptırdığı konutların depremde ağır hasar almasıyla gündeme gelen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, son olarak eşi Semra Çınar’ın istisnai kadroda memur yapıldığının ortaya çıkmasıyla adını duyurmuştu.




Kayisihaber.com’da Mahir Temur imzasıyla yer alan haberde Semra Çınar’ın ataması şöyle yer almıştı:



“Daha önce hiçbir kamu kurumunda görev yapmayan Başkan Çınar’ın eşi Semra Çınar, önce Aksaray Valiliği Özel Kalem Müdürü oldu. Aksaray’a gitmeden aylardır Aksaray Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü yaptığı iddia edilen Semra Çınar, bir resmi yazıyla Malatya Valiliği’ne kaydırıldı.”



Aksaray Vali Yardımcısı Şeyma Polat Balak imzalı resmi yazıda, “Valiliğimiz Özel Kalem Müdürü olarak görev yapmakta iken, 23.08.2023 tarihli Bakanlık Onayı ile Malatya Valiliği Yazı İşleri Müdürlüğünde münhal bulunan 9. Dereceli VHKİ kadrosuna naklen atanan Semra ÇINAR, 31. 08. 2023 tarihinde Valiliğimizdeki görevinden ayrılmıştır” deniliyor.



YAPAY ZEKAYLA YOLSUZLUK YAPMIŞLAR
AKP’li Yeşilyurt Belediyesi’nde usulsüzlük ve yolsuzlukların her geçen gün ortaya çıktığını belirten CHP Meclis Üyesi Günnur Tabel, şunları söyledi:




“Belediye yönetimi arsa satışı için her zaman meclis kararı çıkarmak için uğraş veriyordu. Şimdiye kadar biz CHP grubu olarak kesinlikle arsa satışına onay vermedik. Ancak mecliste AKP çoğunluğu olduğu için arsaların satışı konusunda encümen kararı daha önceden çıkartılmış, ancak kalan 10 parsellik bir yerin satışı yapılmamış.



CHP Meclis Üyesi Günnur Tabel



Belediyenin SSK’ya olan borcunu kapatmak için Yeşilyurt ilçesi Molla Kasım Mahallesi’ndeki parseller belediyenin borcuna karşılık verilmek istemiş. Ancak bu görevliler listede parsellerin olmadığını görmüş.



Sonrasında orada görevli bir bilgisayar mühendisi bir kişi yapay zekayla başka arsaların parsel numarasını değiştirip ilgili müdürlüğe vererek işlemleri yaptırmış ve herhangi bir ücret alınmadan tapuları üçüncü bir kişiye devretmişler.



Mehmet Çınar’ın belediyeyle ilgisi yok, belediyede göreve başladığı günden beri birçok yolsuzluk çıktı. Arsaların satışı için onay verilmemesine rağmen bu arkadaş sata sata arsa bırakmadı. Şu an burada bir kamu zararı oluştu.



Çınar, geldiği günden beri doğru düzgün bir sistem kuramadı dünyadan haberi yok. En sonda bu skandalla karşılaştık. Çınar’ın bu skandalları artık boyunu aştı, Yeşilyurt gibi bir ilçeye böyle bir başkan yakışmıyor.”

Son güncelleme: 21:50 06.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı