• Turkhane Logo

AKP'li belediye elektrik borcunu ödeyemedi, ilçe susuz kaldı: 'Kasıt var!'

Zonguldak’ta Enerji SA, borcunu ödemeyen Kozlu Belediyesi'nin kente su sağlayan şebekeye ait pompalarının elektriğini kesti. Başkan "AK Partili belediyeye kasıtlı olarak yapıldı" iddiasında bulundu.

17:04 31 Mart 2022 Perşembe
AKP'li belediye elektrik borcunu ödeyemedi, ilçe susuz kaldı: 'Kasıt var!'
Zonguldak’ta Enerji SA, borcunu ödemeyen Kozlu Belediyesi'nin kente su sağlayan şebekeye ait pompalarının elektriğini kesti. Başkan "AK Partili belediyeye kasıtlı olarak yapıldı" iddiasında bulundu.


Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde AKPli belediyenin 3 milyon lira tutarında borcu nedeniyle şehir su şebekesine ait pompaların elektriği Enerji SA tarafından kesildi. Kesinti sonucu ilçesusuz kaldı.

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, ilçeyi susuz bırakan duruma ilişkin yaptığı açıklamada, Enerji SA’nın bu tutumunu, Kozlu’nun iktidar partisi belediyesi olduğundan dolayı kasıtlı olarak kestiğini öne sürerek şunları kaydetti:


BAŞKENT ELEKTRİK BUNU KASITLI YAPTI

2 ay ödeme yapmayınca elektriği kestiler. Kurumlar arası görüşmeler devam ediyor. Düzelteceğiz inşallah. Arkadaşlar su başka şeye benzemez. Her şey para değildir. Borcumuzu ödemek zorundayız. Her şeyde para değildir. Sağlık var, hastaneler var. Mesele para meselesiyse zaten çözülecek. Herkesten bir özveri bekliyoruz. Başkent elektrik bunu kasıtlı yaptı. Yoksa 2 aylık borç için elektrik kesilmez. İnsanların sağlığı önemli. 3 milyonluk borç Kozlu Belediyesi için önemli bir borç değil. Bugüne kadar 40-50 milyonluk faturaları ödeyen belediye sonuçta.

Ali Bektaş daha önce de borçlarını ödediklerini belirterek, elektrik kesintisinin arkasında politik nedenler olduğunu ileri sürdü. Bektaş zamlar nedeniyle hem belediyenin hem de vatandaşın zorlandığını belirterek şunları söyledi:

BUNU BİRİSİ KASITLI OLARAK YAPIYOR

Son zamlarda belediye de sıkıştı, vatandaş da sıkıştı. Başkent Elektrikin bunu Kozlu Belediyesi’ne kasıtlı olarak yaptığına inanıyorum. Ön yargılı olarak davrandığına inanıyorum. Bundan evvelde 4 milyon borç vardı onu da kredi çektik ödedik. 3 milyon kredi çekilir ödenir. 3 milyonla ne Enerji-SA batar ne de biz şey oluruz. Ancak bunu birisi kasıtlı olarak yaptı. Bunu başka belediyelere yapmazlar. Seçim yaklaştığı zaman her şeyden her şeyi bekliyoruz. Çözeceğiz inşallah. Uzun sürmez. Ama unutacak değiliz. 42 bin nüfuslu ilçenin elektriğin keseceksin böyle kolay şeyler değil. Ben kimsenin suyunu kesmiyorum. Sağlığından olmasın. Bugüne kadar Ali Bektaş kimsenin suyunu kesmiş mi? Böyle bir dünya yok. Ben AK Partili belediyeye kasıtlı olarak yapıldığına inanıyorum.”

ŞİRKET ÖNÜNDE KAZI ÇALIŞMASI

Enerji şirketinin belediyeye ait kente su sağlayan şebekenin elektriğini kesmesinin ardından belediyeye ait araçların Kozlu’da buluna Enerj-Sa şirketinin genel müdürlüğü önünde kazı çalışması yaptığı ve şirkete girişlerin engellendiği öğrenildi. Bu girişimin ardından yapılan görüşmeler sonucu belediye şirket önündeki çalışmasını sonlandırdı. Belediye kaynaklarından öğrenilen bilgiye göre Enerji-Sa şirketi elektrik vermeye tekrar başlayacak.

Son güncelleme: 17:04 31.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı