• Turkhane Logo

AKP’li Belediye Başkanı’nın Mobbingine uğrayarak intihar eden imam’ın ailesi belge paylaştı

18:50 02 Ekim 2023 Pazartesi
AKP’li Belediye Başkanı’nın Mobbingine uğrayarak intihar eden imam’ın ailesi belge paylaştı





Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde görev yapan ve 6 ay önce emekli olan din görevlisi Muhammed Şahin, ilçedeki evinin bodrum katında kendini asarak intihar etti.



Şahin’in AKP’li Pınarbaşı Belediye Başkanı’nın ve AKP’li yöneticilerin mobbingine uğradığı ve kendisine yapılan baskılar nedeniyle görev yeri değişikliğine maruz kaldığı iddia edildi.



Muhammed Şahin’in yakınları “Diyanet İşleri Başkanlığına” başlıklı, Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar’ın da imzasının olduğu Şahin’in yer değişikliğinin yapılmasıyla ilgili bir belge paylaştı.



/



Günboyu gazetesinin haberine göre, Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde görev yapan ve 6 ay önce emekli olan din görevlisi Muhammed Şahin, ilçedeki evinin bodrum katında kendini asarak intihar etti. İmam Şahin’in intiharının ardından kenti sallayan iddialar ortaya çıktı. Kendisine yapılan baskılar nedeniyle görev yeri değişikliğine maruz kaldığı öne sürülen Şahin’in AKP’li Belediye Başkanı Şenol Yaşar mobbingine maruz kaldığı iddia edildi.



Konunun Kastamonu basınında gündemin baş sırasına oturması sonrası iddiaların odağındaki Belediye Başkanı Şenol Yaşar açıklama yaptı. İntihar eden imam Şahin’in ailesinden gündemi sarsacak açıklamalar ve belge paylaşımı yapıldı.



Kastamonu basınında yer alan haberlere göre Muhammed Şahin’in yakınları “Diyanet İşleri Başkanlığına” başlıklı, Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar’ında imzasının olduğu Şahin’in yer değişikliğinin yapılmasıyla ilgili belge paylaşıldı. Siyasi parti temsilcilerinin de imzalarının bulunduğu dilekçede Muhammed Şahin’in başka bir ilçede görevlendirilmesi talep edildiği görülüyor.



İntihar eden imam Muhammed Şahin’in ailesinin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Ağabeyim Muhammed Şahin’i (Muhammed Hoca) kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu süreçte yanımızda olan acımızı paylaşan dostlarımıza akrabalarımıza sonsuz teşekkürü borç bilirim. Yaşadığı haksızlıklara, zulme, itibar suikastlarına, sürgünlere, mobbinge, evlatlarına varana kadar yapılan baskılara ve sonucunda kardeşimizi elim bir şekilde kaybetmiş olmamıza rağmen ailece sükunetimizi muhafaza ettik. Buna rağmen türlü mecralarda ailemiz ve merhum kardeşimiz ile ilgili taziye de dahil olmak üzere yapılan ve yapılacak hiç bir açıklamayı kabul etmiyoruz.







Neler yaptığınızı biliyoruz, nelere sebep olduğunuzu biliyorsunuz. Adınızı anmıyoruz, adımızı, özellikle Muhammed Şahin adını ağzınıza dahi almayınız. Bırakın acımızı yaşayalım. Allah-u Tealanın adaletine de yüce Türk adaletine de sonsuz güveniyoruz. Ankara’da hakimler var!..”



Kastamonu  Pınarbaşı AKP’li Belediye Başkanı Şenol Yaşar, emekli imam Muhammed Şahin’in intihar olayıyla ilgili yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı: “28 Eylül 2023 Perşembe günü resmi programım çerçevesinde il dışında olduğum sırada Muhammed Şahin’in vefat haberini aldım. Böyle bir duruma üzülmemem mümkün değildir. Olay sonrası durumu siyaseten provoke edip gerginlik çıkarmak isteyen kişiler olduğu güvenlik güçlerince tarafıma iletildi. Bunun üzerine bu provokatörlere fırsat vermemek ve ilçede bir gerginlik oluşturmamak adına olayların dışında kalmam benden talep edildi.



Mil Diyanet-Sen Genel Merkezi, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “6 ay önce emekli olan din görevlisi Muhammed Şahin hocamız; Yazılı medyada yer alan iddialara göre ilçe Belediye Başkanı’nın kendisine ve ailesine uyguladığı mobbing ve baskılar nedeniyle intihar etti.

Son güncelleme: 18:50 02.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı