• Turkhane Logo

AKP’li Başkan Yücel Yılmaz’a nitelikli dolandırıcılık suçlaması ile soruşturma izni

10:25 10 Aralık 2023 Pazar
AKP’li Başkan Yücel Yılmaz’a nitelikli dolandırıcılık suçlaması ile soruşturma izni





İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın “nitelikli dolandırıcılık” ve “ihaleye fesat karıştırma” soruşturma izni vermediği AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a Danıştay’dan izin çıktı.



AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a yönelik “nitelikli dolandırıcılık” ve “ihaleye fesat karıştırma” suçlarından soruşturma açılmasına Danıştay izin verdi.



USULSÜZLÜKLER SAYIŞTAY TARAFINDAN TESPİT EDİLDİ



AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Sayıştay’ın 2021 Denetim Raporu’nda usulsüzlükler tespit edildiği ve ihalelerde Kamu İhale Kanunu’na uyulmadığı gerekçesiyle suçlanıyor. Belediyenin sınırın altında kalarak ihaleleri bölmesi üzerine durum yargıya taşındı.



BAKAN YERLİKAYA SORUŞTURMA İZNİ VERMEDİ



Halkçı Hukukçular’dan Kerim Bütün, Yılmaz ve şirket yöneticileri hakkında “görevi kötüye kullanma”, “nitelikli dolandırıcılık” ve “ihaleye fesat karıştırma” suçlarından Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Ancak, 4 Ağustos 2023’te İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu dosyanın işleme konulmamasına karar verdi ve soruşturma izni vermedi.



DANIŞTAY BAKAN YERLİKAYA’NIN KARARINI İPTAL ETTİ



Fakat Danıştay Birinci Dairesi, avukat Kerim Bütün’ün itirazı üzerine bu kararı iptal etti. Danıştay’ın kararında, İçişleri Bakanı’nın, belediye hakkında ön inceleme yapılması gerektiği yönünde verilen kararı kesin olarak kabul ettiği belirtildi.

Son güncelleme: 10:25 10.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı