• Turkhane Logo

AKP’li Ayvatoğlu Sayıştay raporlarında: İşe alımı da liyakatsiz

Lüks bir otomobilde uyuşturucu kullanırken görüntülenen AKP Genel Merkez çalışanı Kürşat Ayvatoğlu’nun işe alım süreci Sayıştay raporlarına da yansıdı.

15:24 29 Mart 2021 Pazartesi
AKP’li Ayvatoğlu Sayıştay raporlarında: İşe alımı da liyakatsiz
Lüks bir otomobilde uyuşturucu kullanırken görüntülenen AKP Genel Merkez çalışanı Kürşat Ayvatoğlu’nun işe alım süreci Sayıştay raporlarına da yansıdı.



Sınavsız ve usulsüz atamaları ortaya çıkaran Sayıştay raporlarında, liyakatsiz görevlendirme denildi.

Uyuşturucu kullanırken görüntüleri sosyal medyaya yansıyan AKP Genel Merkez çalışanı Kürşat Ayvatoğlu’nun Kastamonu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler ve özel kalem müdürlüğü yaptığı dönemdeki işe alımlar için Sayıştay raporunda ‘liyakatsiz görevlendirme’ denilerek ‘özen ve dikkat’ istendiği ortaya çıktı.




SINAVSIZ VE USULSÜZ ATAMALAR SAYIŞTAY RAPORLARINDA 

Ayvatoğlu’nun, Kastamonu Belediyesi’nde Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve belediye başkanının özel kalem müdürlüğü görevlerini yürüttüğü yıllarda belediye, müdürlük kadrosuna sınavsız, özel kalem müdürlüğü kadrosuna ise usulsüz atamalar yapıldığı ortaya çıktı.

Sayıştay denetçileri, Kastamonu Belediyesi’nin 2014 yılı hesaplarını incelerken, belediyenin müdür kadrosuna yapılan atamanın sınavsız gerçekleştirildiğini fark etti. İdareye, müdür kadrosuna yapılacak atamaların, “Görevde yükselmeye tabi” bir unvan olduğu hatırlatılarak, belediye başkanı onayının bu kadroya atama yapmak için yeterli olmayacağı vurgulandı.

‘LİYAKATA AYKIRI’ BULUNDU

Birgün gazetesinden Mustafa Bildircin’in haberine göre, Ayvatoğlu’nun belediyede üstlendiği görevlerden biri olan Özel Kalem Müdürlüğü’ne yapılan atamalar da yine Sayıştay’ın dikkatini çekti. Belediyeye ilişkin düzenlenen 2018 Yılı Denetim Raporu’nda, “Özel Kalem Müdürlüğüne Yapılan Atamaların Mevzuatın Düzenleniş Amacına Aykırı Olması” bulgusuna yer verildi.

SAYIŞTAY ‘ÖZEN VE DİKKAT’ DEDİ  

Sayıştay denetçileri, “Kanun önünde eşitlik, kamu görevine girmede eşitlik ve liyakat ilkesine aykırı bir durum oluşturduğu” gerekçesiyle belediye yönetimini uyardı. AKP’li Tahsin Babaş yönetimindeki Kastamonu Belediyesi, atamaların mevzuata uygun olduğunu savunsa da denetçiler, “Özel kalem müdürlüğü kadrosunun memuriyete sınavsız atama yolu olarak” kullanıldığının altını çizerek, atamalarda, ‘özen ve dikkat’ istedi.

 

Son güncelleme: 15:24 29.03.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı