• Turkhane Logo

AKP’li Asuman Erdoğan ve eski Özel Harekat Daire Başkanı Türker’den milyarlık vurgun

01:25 22 Aralık 2023 Cuma
AKP’li Asuman Erdoğan ve eski Özel Harekat Daire Başkanı Türker’den milyarlık vurgun





Gazeteci Cevheri Güven, AKP Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan ve eski Özel Hareket Daire Başkanı Selami Türker tarafından gerçekleştirilen milyarlarca liralık arsa vurgunu ve yolsuzlukları ifşa etti.



AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen AKP Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan’ın da eşi Fatih Erdoğan sahibi olduğu Pasifik Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin Ankara ve İstanbul’da yaptığı arsa vurgunu ifşa oldu.



/



2013 yılında Erdoğan’ın açılını yaptığı Sedat Peker’in de “rüşvetin üssü” dediği Ankara Next Level AVM’nin bulunduğu Ufuk Üniversitesi ait arsaya TOKİ tarafından önce dar gelirli vatandaşlar için konut yapılacağının açıklandığına belirten gazeteci Cevheri Güven daha sonra Fatih Erdoğan’ın devreye girmesiyle arsaya rezidans ve AVM yapıldığına dikkat çekti.



Ziraat Bankası’ndan çekilen krediyle arsaya kondurulan AVM ve rezidanstaki ofislerin satışını Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yaptığı söyleyen Cevheri Güven, kamuda iş yapan müteahhitlerin göze girmek için rezidanstan ofis ve daire satın almak için sıraya girdiğini hatırlattı.



Erdoğan’ın açılışını yaptığı 2013 yılından 2019 yılına Ziraat Bankası’na çektiği milyonlarca dolarlık krediyi geri ödemeyen Fatih Erdoğan’ın sahibi olduğu Next Level AVM’nin  2019’da kredi borcu karşılığı Ziraat Bankası’na devredildiğine işaret eden Cevheri Güven, Ziraat Bankası’nın iki katı zarar ettiğini kaydetti.







ANKARA’DAN SONRA İSTANBUL’DA MİLYARLIK VURGUN



Cevheri Güven Ankara’daki vurgunun ardından Fatih Erdoğan’a ait şirketin AKP’li Eyüpsultan Belediyesi’nden 1.3 milyar lira bedelle satın aldığı arsaların planlarının 14 Mayıs’ta gerçekleşen seçimlerden önce bakanlık tarafından değiştirilmesi sonucu 9 ayda 3.6 milyar lira kar elde ettiğini söyledi.



YOLSUZLUK YAPAN EMNİYET AMİRİNE ADNAN BEKER REFERANS OLDU



Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından Özel Harekat Daire Başkanlığına atanan Selami Türker’e İYİ Parti’den geçtiğimiz günlerde istifa eden Ankara Milletvekili Adnan Beker’in referans olduğunu belirten Cevheri Güven, rüşvet ve yolsuzluk yapan Türker’in Ankara Gölbaşı’ndaki villasına ve yine Gölbaşı’ndaki lüks bir evine polis baskını gerçekleştiğini, evinden balya balya paralar çıkan Türker’in kalp krizi geçirdiğini anlattı.



Sinan Ateş soruşturmasında adı geçen eski MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’ın görevden alınmadan önce Selami Türker’in makam odasından çıkmadığını söyleyen Cevheri Güven, Özel Harekat Daire Başkanlığı’na yapılan alımlarda 3 liralık mal alımına 10 liralık fatura kestirdiğini, Sayıştay’ın bu yolsuzluğu tespit ettiğini belirtti.

Son güncelleme: 01:25 22.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı