• Turkhane Logo

AKP’den ‘Kürtaj Dede’ye konuşma yasağı: Yenilginin sebebi olarak görülüyor

16:25 06 Mayıs 2024 Pazartesi
AKP’den ‘Kürtaj Dede’ye konuşma yasağı: Yenilginin sebebi olarak görülüyor





AKP’nin yaptırdığı araştırmada oy kayıplarının sebeplerinden biri olarak kamuoyunda ‘Kürtaj dede’ olarak bilinen Süleyman Çakır çıktı. AKP, Çakır’a konuşma yasağı getirmeyi planlıyor.



AKP’nin yaptırdığı araştırmalara göre 31 Mart’taki seçim hezimetinin ve oy kaybının sebebi olarak gösterilen ‘Kürtaj Dede’ olarak bilinen Süleyman Çakır’ın kameralara konuşması yasaklanacak.



PARTİ TABANINDA GÜVEN KAYBINA NEDEN OLDU



Başkent Postası’nın Türkiye’den aktardığı iddiaya göre; AKP yerel seçimlerden hemen sonra bir kamuoyu araştırması yaptırdı. Araştırmada oy kaybının sebebi olarak gösterilen Süleyman Çakır’ın kameralara konuşması yasaklanacak. Parti içi yapılan değerlendirmelerde, Çakır’ın medya önünde yaptığı açıklamaların, parti tabanında güven kaybına neden olduğu belirtiliyor.



ÇAKIR’IN KAMERALARA KONUŞMASI YASAKLANACAK



Bu doğrultuda, gelecek dönemde Çakır’ın kameralara konuşmaması için parti içi düzenlemelerin yapılması planlanıyor. Söz konusu adımın, AKP’nin iletişim stratejisindeki yeniden yapılanma çabalarının bir parçası olduğu ifade ediliyor.



“SÜLEYMAN DAYI GİDİYEAH”



Öte yandan Süleyman Çakır’ın kameralara konuşma yasağıyla ilgili olarak parti yetkililerinden resmi bir açıklama yapılmadı. CHP’li Eren Erdem ise, ilgili haberi alıntılayarak “Süleyman dayı gidiyeah’ paylaşımı yaptı.

Son güncelleme: 16:25 06.05.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı