• Turkhane Logo

AKP’den firmalara “İsrail’le ticareti hızlandırın” talimatı

21:50 17 Nisan 2024 Çarşamba
AKP’den firmalara “İsrail’le ticareti hızlandırın” talimatı





Grup toplantısında İsrail ile AKP hükumeti arasındaki ticarete dair önemli açılamalarda bulunan Ahmet Davutoğlu, Ticaret Bakanlığı yetkililerinin İsrail ile ticaret kısıtlamasını açıklamadan önce firmaları arayarak “Yapacağınız ticareti hızlandırın bir kısıtlama getirmeyi planlıyoruz” dediğini iddia etti.



Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Ticaret Bakanlığı’na dair önemli bir bilgi paylaştı. Bakanlık geçtiğimiz günlerde, kamuoyunun tepkilerinin ardından İsrail ile 54 üründe ticaret kısıtlama getirmişti.



Saadet- Gelecek Partisi ortak grup toplantısında konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu İsrail’le ticarete getirilen kısıtlama öncesinde AKP iktidarının İsrail ile ticaret yapan firmaları arayıp tüyo verdiğini öne sürdü.



“İsrail ile ticaret kısıtlaması gelmeden önce iktidar yetkilileri ticaret yapan firmayı arayıp, ‘Yapacağınız ticareti hızlandırın bir kısıtlama getirmeyi planlıyoruz’ diye tüyo veriyorlar. Bu bir duyum değil, bilgi” diyen Davutoğlu, “54 kaleme yasak getirmişler, lütfetmişler beyefendiler. Dün sayın Cumhurbaşkanı ‘jet yakıtı iftirası atanlar’ diye bir söylemde bulundu. Bakanlar Kurulu toplantısından sonra. Sayın Cumhurbaşkanı böyle bir iftira varsa o kabinede birlikte durduğunuz Ticaret Bakanı’na sorun” ifadelerini kullandı.



TİCARETTE 3. ÜLKE İDDİASI



İsrail ile ticaret yapanları uyaran Uluslararası Adalet Divanı’nın vereceği karara işaret ederek “Özel şirketlere de kamu şirketlerine de iktidar sahiplerine de… Şimdiden söylüyoruz. Mayıs ayının ilk haftasında ticaret verileri açıklandığında, ticaret devam ediyorsa, ticaret Türkiye’den kesilmiş görünüp üçüncü bir ülke üzerinden yapılıyorsa bu işlemleri tespit edersek tek tek bütün dış ülkelerle yapılan ticaret kalemlerini tespit edersek hangi ülkede bir demir çimento artışı varsa bu demektir ki Türkiye’den gidiyor onu da takip edeceğiz. Hesap soracağız, kurtulamazlar” dedi.



Davutoğlu yeni anayasa tartışmaları hakkında ise ”Türkiye’nin en önemli meselesinin Anayasa olduğunu ve her türlü katkı vermeye hazır olduklarını” duyurdu

Son güncelleme: 21:50 17.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı