• Turkhane Logo

AKP’de yargıda rüşvet paniği: Eleştiren gözaltına alınacak

16:50 03 Kasım 2023 Cuma
AKP’de yargıda rüşvet paniği: Eleştiren gözaltına alınacak





Gazeteci Seyhan Avşar, iktidarın yargı konusunda ‘aşırı hassas’ davranma kararı aldığını belirterek, “Her kim güzide yargı sistemimizi eleştirirse gözaltına alınacakmış. Talimat bu yöndeymiş” iddiasında bulundu. Bu arada Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakimler ve Savcılar Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Toplantının yargıdaki rüşvet iddiaları ve bunları haber yapan gazetecilerin arka arkaya gözaltına alınıp tutuklandığı döneme denk gelmesi dikkat çekti.



T24 yazarı Tolga Şardan’ın, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulan MİT’in yargı raporuyla ilgili haberinin ardından tutuklanması, gazeteci Cengiz Erdinç’in de gözaltına alınması “Yargıda neler oluyor?” sorusunu da beraberinde getirdi.



Soruya cevap, Halk TV yargı muhabiri Seyhan Avşar’dan geldi. Avşar, iktidarın yargıya yönelik eleştirilerden çok rahatsız olduğunu ve bu nedenle artık “aşırı hassas” davranma kararı alındığını söyledi.



Seyhan Avşar, konuyla ilgili sosyal medya paylaşımında, “Aldığım bilgilere göre yargı konusunda iktidar aşısı hassas davranma kararı almış. Her kim güzide yargı sistemimizi eleştirirse gözaltına alınacakmış. Talimat bu yöndeymiş. Yargı sistemini önce tarikatlara, sonra rüşvete teslim ettiler. İşin içinden çıkamadınız. Belki de çıkmak istemediniz. Şimdi ise gazetecileri gözaltı ile sindireceğinizi mi sanıyorsunuz? Korkmuyoruz. Yazmaya devam” ifadelerini kullandı.



BAKAN TUNÇ HSK ÜYELERİYLE TOPLANTI YAPTI



Öte yandan Gazetecilerin yazdıkları haber nedeniyle arka arkaya gözaltına alındığı dönemde Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakimler ve Savcılar Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Hakimler ve Savcılar Kurulu’nda gerçekleşen toplantıda, kurul çalışmaları değerlendirildi.



Adalet Bakanı Tunç, Hakimler ve Savcılar Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Hakimler ve Savcılar Kurulu’nda gerçekleşen toplantıda, kurul çalışmaları değerlendirildi.



Toplantının yargıdaki rüşvet iddiaları ve bunları haber yapan gazetecilerin arka arkaya gözaltına alınıp tutuklandığı döneme denk gelmesi dikkat çekti.



Toplantıya; Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek, HSK Başkanvekili ve İkinci Daire Başkanı Mehmet Akif Ekinci, Birinci Daire Başkanı Halil Koç, Kurul Üyeleri Ömer Faruk Yıldırım, Aysel Demirel, Havvanur Yurtsever, Bilal Temel, Ömür Topaç, İbrahim Kolcu, Sinan Esen, Ergün Şahin, Genel Sekreter Atila Öztürk ile Teftiş Kurulu Başkanı Osman Nuri Yiğit katıldı.

Son güncelleme: 16:50 03.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı