• Turkhane Logo

AKP yoksulluğu sorun olmaktan çıkardı: Yoksul olan, hasta yada engelli değilse yardım da yok

Hükumetin yoksullara yardım politikası şaşırttı.

11:48 24 Aralık 2020 Perşembe
AKP yoksulluğu sorun olmaktan çıkardı: Yoksul olan, hasta yada engelli değilse yardım da yok
Hükumetin yoksullara yardım politikası şaşırttı.



Daha önce Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un “Türkiye’de sorun olmaktan kalktı” dediği yoksulların, kronik hasta, engelli ya da öksüz olmamaları halinde yardım alamadığı ortaya çıktı.

TBMM Çocuk Hakları Komisyonu’na bilgi veren Sosyal Yardımlar Genel Müdürü Bülent Tekbıyıkoğlu, yoksulluğun sosyal yardımlardan faydalanmak için yeterli bir kriter olmadığını açıkladı. Tekbıyıkoğlu, “Özellikle düzenli yardımlarda bazı şartlar da aranıyor. Yoksul olacak ama engelli, kronik hasta, öksüz olacak” dedi. Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da daha önce “Türkiye’de yoksulluk, özellikle aşırı yoksulluk sorun olmaktan kalktı” sözleriyle tepkileri çekmişti.


YOKSUL OLAN HERKES YARDIM ALAMIYOR

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Çocuk Hakları Alt Komisyonu’nda yoksulluk ve çocuk işçiliği konusunda sunumlar gerçekleştirildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Yardımlar Genel Müdürü Bülent Tekbıyıkoğlu yoksulluk konusuna devletin bakışını anlattı. Devletin geliri olmayanlara yaptığı yardımları anlatan Tekbıyıkoğlu, yardım için yoksulluğun tek başına yeterli olmadığını kaydetti. Tekbıyıkoğlu, “Bizde yoksul oldu diye insanlar kesinkes hak sahibi olamıyorlar. Yoksulluğun yanında bazı şartlar da aranıyor, özellikle düzenli yardımlarda. Yoksul olacak ama yoksulluğun yanında engelli, kronik hasta, yanında okula giden bir çocuk, yaşlı, öksüz, muhtaç asker ailesi olacak şeklinde, bizim kurgumuz o şekilde” dedi.

Son güncelleme: 11:48 24.12.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı