• Turkhane Logo

AKP yine hırsızlık yapıyor; Milli irade, asker ve polis seçim bölgelerine taşınarak gasp ediliyor!

16:50 31 Mart 2024 Pazar
AKP yine hırsızlık yapıyor; Milli irade, asker ve polis seçim bölgelerine taşınarak gasp ediliyor!





31 Mart yerel seçimlerine ‘taşmalı seçmen’ rezaleti şimdiden damgasını vurdu. Doğu ve Güneydoğu’da bir çok iline asker ve polisler otobüs ve uçaklarla taşınan seçmenlere ilişkin skandal görüntüler geliyor. Bu şekilde seçim sonuçlarını değiştirmeye çalışan AKP rejimi, milli iradeyi gasp ediyor. DEM Parti Ağrı milletvekili Sırrı Sakık’ ‘taşımalı seçmen’ tepkisini sosyal medyadan gösterdi. Sakık, oy verme sırasında bir okulda çekilen videoda ‘Hırsız var hırsız, içinize siniyor mu? diyerek yaşananlara isyan etti. Şırnak’da ise hırsız var diye bağıran bir seçmen yaka paça gözaltına alındı.



AKP, Kürt bölgelerinde 2019’da kıl pay kaybettiği ya da kazandığı il, ilçe hatta beldelere onbinlerce ‘taşmalı seçmen’ kaydırdı. Polis ve askerler söz konusu seçim bölgelerine kaydırılarak AKP’nin oy oranının artırılması istendi.




AKP rejimi tarih yazıyor; milli irade taşımalı seçmenle gasp ediliyor!
Şırnak, Ağrı ve Mardinden sonra bir taşımalı seçmen rezaleti de Hakkari’de kameralara yansıdı. Asker ve polisler dışarıdan otobüslerle taşınarak oy kullandırıldı. pic.twitter.com/l4sBiUXgus— Aktif Haber (@aktif_haber) March 31, 2024




AKP’nin birçok kente seçmen olarak taşıdığı asker ve polisler, toplu olarak oy kullanacakları sandıklara geniş güvenlik önlemleriyle taşındı. Binlerce polis ve asker, hiç oturmadıkları il ev ilçelerde AKP için oy kullanıyor. Şimdiye kadar Hakkari, Mardin, Şırnak, Ağrı, Batman gibi illerden konuyla ilgili görüntüler sosyal medyaya düştü.



DEM Parti milletvekilleri duruma tepki gösterdi. Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, sosyal medyadan hırsız var seçmenin hakkı gasp ediliyor çağrısı yaptı.




DEM Parti Milletvekili Sırrı Sakıktan taşımalı seçmen tepkisi: Hırsız var hırsız, içinize siniyor mu?
-HDP’nin 2019 yerel seçimlerinde 8 bin 559 oyla belediyeyi kaybettiği Ağrı’ya, 7 bin 104 seçmenin taşındığı saptanmıştı. pic.twitter.com/FZogrhbqFd— Aktif Haber (@aktif_haber) March 31, 2024




Şırnak’ta ise duruma itiraz edip hırsız var diye bağıran vatandaş yaka paça gözaltına alındı




Şırnak – Tümgeneral Ömer Keçecigil Ortaokulunda bulunan 5950 seçmenin tamamının asker ve polislerden oluşmasına tepki gösterip hırsız var diye bağıran bir vatandaş gözaltına alındı. pic.twitter.com/cuswYq1P8j— Aktif Haber (@aktif_haber) March 31, 2024




DEM Parti, seçimden önce 32 yerde 54 bin 60 usulsüz seçmene itiraz etmişti. Asker ve polislerin taşındığı merkezler ise, Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Batman, Ağrı, Muğ, Iğdır, Kars, Urfa, Siirt, Mardin ve Dersim olarak tespit edilmişti.

Son güncelleme: 16:50 31.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı