• Turkhane Logo

"AKP yandaşı, Kırgızistanlı yetkilileri Orhan İnandı’yı kaçırmakla suçladı"

Türkiye eki de çıkaran Rusya'nın önde gelen gazetelerinden Moskovsky Komsomolets, eğitimci Orhan İnandı'nın kaçırılması olayının Kırgızistan ile Türkiye arasında yeni bir krize yol açtığını yazdı.

16:44 06 Haziran 2021 Pazar
Türkiye eki de çıkaran Rusya'nın önde gelen gazetelerinden Moskovsky Komsomolets, eğitimci Orhan İnandı'nın kaçırılması olayının Kırgızistan ile Türkiye arasında yeni bir krize yol açtığını yazdı.


Gazete, İnandının kaçırılması olayını, Hükümete yakın Sabah Gazetesinin yandaş köşe yazarı Kırgızistanlı yetkilileri Orhan İnandı’yı kaçırmakla suçladı başlığıyla yayımladı.

Moskovsky Komsomoletsin haberi şöyle;


Hükümete yakın Sabah gazetesi yazarı Ferhat Ünlü bugünkü yazısında, Kırgızistandaki SAPAT Eğitim Kurumlarının eski yöneticisi Orhan İnandı’ya neler olabileceğine dair spekülasyonlarda bulundu. Kaçırılan kişinin eşi ise, kocasının Bişkekteki Türk Büyükelçiliğinde olduğunu iddia ediyor.

Hatırlanacağı gibi, İnandı Kırgızistan’ın başkentinde altı gün önce kayboldu. Daha sonra Bişkek Emniyeti (ATC), son kez 31 Mayıs akşamı saat 6 civarında iletişim kurulan Orhan İnandının aracının bulunduğunu bildirdi.

İlginç ifadelerle yaşananları detaylandıran Ünlüye göre, kaçırma operasyonunun Türkiye ile ilgisi bulunmuyor. Ünlü, İnandının aracının Kırgız İstihbaratı tarafından durdurulduğunu iddia ediyor.

Türk köşe yazarı Orhan İnandanın, Sapat Okulları yöneticisi olarak aslında Orta Asyada Fethullah Gülen’in temsilcisi olduğunu öne sürüyor. Buna ek olarak, İnandı, Gülenle olan bağları nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti tarafından aranan isimler listesinde gri kategoride yer alıyor.

Yukarıda belirtilen gerçekler göz önüne alındığında, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadir Zhaparov’un 8-10 Haziran günleri arasında planlanan Ankara ziyaretinde destek için İnandı’yı Türkiye tarafına verebileceğini savunuyor.

Türk köşe yazarı, İnandının bulunma çabasını da yine, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Zhaparovun verdiği talimatlara bağlıyor.

Bu arada, İnandı ailesinin avukatı, Orhan İnandının eşi Reyhan İnandının videosunu Facebook sayfasından yayınladı. Videoda Reyhan İnandı, Eşim Türk Büyükelçiliği’nde rehin tutuluyor. Değerli Kırgız halkım! 31 Mayıstan beri sürekli, durmadan eşim Orhan İnandıyı arıyoruz. Eşimin şu anda Türk büyükelçiliği binasında zorla alıkonulduğu, bilgisine ulaştık’’ ifadelerini kullanıyor.
 

Son güncelleme: 16:44 06.06.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı