• Turkhane Logo

AKP ve yandaşlarını sevindiren haber İngiltere’den: Konut fiyatları geriledi

Devletten aldıkları ihalelerle elde ettikleri paraları yurtdışına çıkaran AKP yandaşı müteahhitleri sevindiren haber İngiltere'den geldi. İngiltere'de konut fiyatları 11 yıl sonra ilk kez geriledi.

20:25 07 Haziran 2023 Çarşamba
AKP ve yandaşlarını sevindiren haber İngiltere’den: Konut fiyatları geriledi
Devletten aldıkları ihalelerle elde ettikleri paraları yurtdışına çıkaran AKP yandaşı müteahhitleri sevindiren haber İngiltere'den geldi. İngiltere'de konut fiyatları 11 yıl sonra ilk kez geriledi.









İngiltere’de konut fiyatları mayısta 11 yıl sonra ilk kez yıllık bazda düştü. İngiliz konut kredi kuruluşu Halifax, ülkede ortalama konut fiyatlarının bu yılın mayıs ayında 286 bin 582 sterline gerilediğini açıkladı.



ARALIK 2012’DEN BERİ İLK KEZ GERİLEDİ



İngiliz konut kredi kuruluşu Halifax tarafından yapılan açıklamada, ülkede konut fiyatlarının bu yılın mayıs ayında aylık bazda değişmediği, yıllık bazda ise yüzde 1 düştüğü belirtildi. Lyods Bankacılık Grubu’nun bir parçası olan Halifax’ın açıklamasında, ortalama bir konutun fiyatının 286 bin 582 sterlin olduğu aktarılarak, fiyatların yıllık bazda Aralık 2012’den bu yana ilk kez düştüğü vurgulandı.



YÜKSEK FAİZ ORANLARI ETKİLİ OLDU



Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Halifax Konut Kredileri Direktörü Kim Kinnaird, “Beklendiği gibi, yılın ilk çeyreğinde konut piyasasında görülen kısa süreli yükseliş, yüksek faiz oranlarının hane halkı bütçelerine ve özellikle sabit faizli ipotek anlaşmaları bitenlere yavaş yavaş yansımasıyla birlikte azaldı” dedi.



KONUT FİYATLARINDA AŞAĞI YÖNLÜ BASKI BEKLENİYOR



Enflasyonun inatçı bir şekilde yüksek kalmasıyla, piyasaların 2008 başından bu yana ilk kez politika faizini yüzde 5’in üzerine çıkaracak birkaç faiz artışını daha fiyatladığını belirten Kinnaird, bu beklentilerin sabit ipotek oranlarının piyasa genelinde yeniden yükselmeye başlamasına neden olduğunu ifade etti. Kinnaird, “Hem alıcılar hem de satıcılar beklentilerini gözden geçirdikçe bu durum kaçınılmaz olarak konut piyasasına olan güveni etkileyecek. Hem ipotek onayları hem de satışlara ilişkin son sektör rakamları talebin soğuduğunu gösteriyor. Bu nedenle konut fiyatları üzerinde daha fazla aşağı yönlü baskı beklenmektedir” dedi.



AKP’LİLER MALVARLIKLARINI İNGİLTERE’YE TAŞIYOR



İngiltere’nin saygın gazetelerinden The Times, son dönemde çok sayıda Türk zenginin Londra’nın lüks muhitlerinden evler aldığını yazarak, “Son 2-3 yıldır servetlerinin yatırımı için istikrarlı bir yer arayan İstanbul’un paralı elitlerinin sayısı artıyor” yorumunu yaptı. Birkoç kaynak da AKP’ye yakın müteahhitlerin Londra’da sokak satın aldıklarını öne sürmüştü.

Son güncelleme: 20:25 07.06.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı