• Turkhane Logo

AKP vatandaşı komedyenler kadar ciddiye almadı: Yakınmayan ya hırsızdır ya deli

Ünlü komedyen ve sinema oyuncusu Cem Yılmaz, sosyal medya hesabından ekonomik krize dair bir dizi paylaşımda bulundu.

10:29 07 Şubat 2022 Pazartesi
AKP vatandaşı komedyenler kadar ciddiye almadı: Yakınmayan ya hırsızdır ya deli
Ünlü komedyen ve sinema oyuncusu Cem Yılmaz, sosyal medya hesabından ekonomik krize dair bir dizi paylaşımda bulundu.


“Bence hayat pahalılığından yakınmayan biri, ya hırsızdır ya deli” diyen Cem Yılmaz, AKP’li trollerin de hedefi oldu. Sosyal medyada büyük takipçilere sahip Şahan Gökbakar ve Cem Yılmaz gibi komedyenlerin paylaşımları büyük yankı uyandırırken, halkı uzun süre ekonomik krizin varlığını inkar ederek bugünlere sürükleyen iktidar ve ortaklarını rahatsız ediyor.

 Salgın öncesi başlayan pandemiyle doruğa çıkan ekonomik kriz halkı canından bezdiriyor. Yüksek enflasyon, faiz ve döviz kuru temel tüketim ürünleri başta olmak üzere iğneden ipliğe zam yağdırdı.


Sanayide konkordatoların, iflasların arttığı ve esnafın peş peşe dükkan kapattığı Türkiye’de, bu süreçte artan geçim sıkıntı yüzünden açlık imtihanları baş gösterdi.

/

İktidar geçen sonbahara kadar ekonomik krizin varlığını inkar etti. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yoluna çıkıp “eve ekmek götüremiyoruz” diyen esnafa keyif çayı içmesini tavsiye etti.

Eylül ayıyla birlikte geldi gelmekte olan. Başlayan kur atağı 3 ay boyunca sürdü.

/

Bu durumu önceden tahmin eden ve paylaşan ekonomistler hakkında dava açıldı. Davanın görüleceği gün dolar, çoktan ekonomistlerin öngördüğü rakamları geçtiği için mahkemeler iptal oldu.

HALK FATURASINI ÖDEYEMEZ HALDE

Kısa sürede 8 TL civarı olan dolar, 18,22 TL’yi gördü. Sonunda Erdoğan ve AKP de ekonomik krizi kabul etmek zorunda kaldı. Bugün esnaf, işçi faturalarını dahi ödeyemedikleri için sokakta.

/

Hayat pahalılığı konusunda vatandaşın sesi olmaya çalışan bir kesim daha var. Milyonlarsa seveni ve takipçisi bulunan komedyenler.

Ekonomik kriz karşısında bazı sanatçıların aksine vatandaşın tarafında duran Şahan Gökbakar, güncel siyasi tartışmalara dair fikirlerini açıklamaktan geri durmuyor. Cem Yılmaz da kendi üslubuyla gündemi yorumluyor. İki komedyen de paylaşımlarıyla AKP’li ve MHP’li siyasilerin yanı sıra, bu partilerin sosyal medya hesaplarının da hedefi haline geliyor.



YA HIRSIZDIR YA DELİ

Cem Yılmaz son paylaşımıyla da yine trollerin hedefi oldu. Yılmaz paylaşımında, “Eskiden şey vardı, ödediğiniz vergiler size yol, su, elektrik olarak geri dönüyor!! Bir çok giden memnun ki yerinden, CCK seneler geçti dönen yok seferinden. Bence hayat pahalılığından yakınmayan biri, ya hırsızdır ya deli. İyi günler” dedi.

SİMİT TARTIŞMASI

Hayat pahalılığının simit fiyatları üzerinden konuşulmasını eleştiren Yılmaz, “Otomobil Avrupada bu kadarken bizde niye bu kadar diyosun , “e var ki alıyon” diyo …lan hersey bu kadar pahalı olmasa sen de alıcan. Herşeyi simit üzerinden konuşmaktan zaten şüphelenmek lazım. “ Bari simit pahalı olmasın “ diye ideal mi olur. Peh !” diye yazdı.
  Otomobil Avrupada bu kadarken bizde niye bu kadar diyosun , “e var ki alıyon” diyo …lan hersey bu kadar pahalı olmasa sen de alıcan.Herseyi simit üzerinden konuşmaktan zaten şüphelenmek lazım. “ Bari simit pahalı olmasın “ diye ideal mi olur. Peh ! — Cem Yılmaz (@CMYLMZ) February 6, 2022

Son güncelleme: 10:29 07.02.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı