• Turkhane Logo

AKP Türkiyesi’nde ‘Gülen’ soyadını taşımak suç oldu

Türkiye’de “Gülen” soyismini taşıyanlara yönelik cadı avı devam ediyor.

11:34 02 Temmuz 2021 Cuma
AKP Türkiyesi’nde ‘Gülen’ soyadını taşımak suç oldu
Türkiye’de “Gülen” soyismini taşıyanlara yönelik cadı avı devam ediyor.



17-25 Aralık sonrası başlayan ve 15 Temmuz sonrası artan Gülen soyisimlilere yönelik gözaltı ve tutuklamalara bir yenisi daha eklendi. Gülen’in yeğeni Munise Gülen, İzmir’de gözaltına alındı.

Gülen soyadını taşıdığı için gözaltına alınanlara bir yenisi daha eklendi. Fethullah Gülen’in akrabası olan Munise Gülen, Gülen Hareketi’ne yönelik soruşturmalar kapmasında İzmir’de gözaltına alındı. Daha önce de yüze yakın Gülen’in akrabası gözaltına alınıp tutuklanmıştı.


 İSTİHBARAT TAKİBE ALDI

“Gülen” soyadını taşıyanlara yönelik cadı avı sürüyor. Son olarak Fethullah Gülen’in amcasının torunu olan ve Gülen Hareketi içerisinde faaliyetleri olduğu ileri sürülen Munise Gülen (28), İzmir’in Karabağlar’da yapılan operasyonla yakalanıp, gözaltına alındı. İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin yürüttüğü soruşturma kapsamında, Gülen Hareketi’nin faaliyetleri içinde yer aldığı iddia edilen Munise Gülen takibe alındı ve İzmir Karabağlar’da kaldığı adres tespit edildi. Munise Gülen, kaldığı evde yakalanarak gözaltına alındı. ByLock kullandığı ileri sürülen Munise Gülen, sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

MİT KENYA’DAN ÖĞRETMEN KAÇIRMIŞTI

Son yıllarda sadece soyisimleri Gülen olduğu ve Fethullah Gülen’le akrabalıkları bulunduğu için yüze yakın kişi gözaltına alınıp tutuklandı. Gülen soyisimli kişilere yönelik olarak da son olarak Mayıs ayı başında MİT operasyonla kendi halinde öğretmenlik yapan Selahaddin Gülen’i kaçırdı. Kardeşi Selahaddin Gülen ilgili konuşan Kemal Gülen ise “Gülen” soyismini taşıması dışında ekstra bir vasfı olmadığını kaydetti.

Son güncelleme: 11:34 02.07.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı