• Turkhane Logo

AKP rejimi hukuksuzlukta sınır tanımıyor: 75 yaşındaki yatalak hasta Hatice Yıldız, cezaevine gönderildi; suçu, mağdu

07:50 23 Mart 2024 Cumartesi
AKP rejimi hukuksuzlukta sınır tanımıyor: 75 yaşındaki yatalak hasta Hatice Yıldız, cezaevine gönderildi; suçu, mağdu





Türkiye’deki AKP rejiminin mahkemeleri, hukuksuzlukta sınır tanımıyor! Son olarak bugün 75 yaşındaki yatalak durumdaki Hatice Yıldız, ‘cezaevindeki siyasi tutsakların yakınlarına maddi yardımda bulunduğu’ iddiasıyla rejim yargısı tarafından tutuklandı.



İnsan hakları savunucusu ve DEM Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, konuyla ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’u da etiketlediği paylaşımında, “Bu ne hal!?” diyerek kendisine gelen mesajı paylaştı. Yatalak haliyle cezaevine götürülen Hatice Yıldız’ın çocuğunun gönderdiği mesaj şöyle: “Merhaba, bugün 75 yaşındaki annem Hatice Yıldız, cezaevinde siyasi tutsaklara para gönderme iddiası ile 4 yıl 2 ay ceza verilerek sağlık durumu gözetmeksizin sedye ile tutuklanarak, Bakırköy Cezaevi’ne sevk edildi!”




.Bu ne hal !? @yilmaztunc

Merhaba, bugün 75 yaşında ki annem Hatice Yıldızı cezaevine siyasi tutsaklara para gönderme iddiası ile 4yıl 2 ay ceza verilerek sağlık durumu gözetmeksizin sedye ile tutuklanarak Bakırköy cezaevine sevk edildi pic.twitter.com/HFrzGVlNlx— Ömer Faruk Gergerlioğlu (@gergerliogluof) March 22, 2024

Son güncelleme: 07:50 23.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı