• Turkhane Logo

'AKP medyasının Ali Koç 2023 korkusu'

AKP medyasında, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'u hedef alan haberler dikkat çekerken, kimi yorumlarda Ali Koç'un bilerek hedef haline getirildiği belirtiliyor.

16:40 30 Ekim 2018 Salı
'AKP medyasının Ali Koç 2023 korkusu'
AKP medyasında, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'u hedef alan haberler dikkat çekerken, kimi yorumlarda Ali Koç'un bilerek hedef haline getirildiği belirtiliyor.




Millat Gazetesi yazarlarından Serdar Arseven, 30 Ekim tarihli yazısında, Kemalizm ve Fenerbahçe başlığını atmış, Ali Koçun başkan seçildiği gün sarf ettiği Mustafa Kemalin askerleriyiz sözleri üzerinden Fenerbahçe tribünlerinin de futbolu ideolojiye dönüştüreceğini iddia etti.


Aydınlık Gazetesi yazarı Sabahattin Önkibar ise, Fenerbahçe yenilince bütün Saray medyası bayram ediyor! iddiasında bulundu. 

Ali Koçun 2023 yılında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğanın karşısına başkan adayı olarak çıkma ihtimalinin AKP medyasınca değerlendirildiğini ve Ali Koçun başarısızlığının bu cenahta sevince neden olduğunu savunan Önkibar, yazısını şöyle sürdürdü:

Birincisi Fenerbahçe’yi cezalandırmak, ama ondan önemlisi Ali Koç’u tasfiye etmek için!

Ne alaka, diyenlere tane tane anlatalım.

Ali Koç malum Saray’a rağmen Fenerbahçe’ye başkan oldu zira, Erdoğan’ın kongre arefesinde, Tecrübe kazanmalı diyerek Aziz Yıldırım’ı istediği kayıtlardadır.

Öyleyken Fenerbahçe camiası ikinci kere Tayyip’e hayır diyerek yenilgiye uğrattı ki, hatırlayın Erdoğan bir önceki seçimde de Mehmet Ali Aydınlar’ı desteklemiş ve yine hüsrana uğramıştı.

İşte bu yenilgilerden ötürü aslında Fenerbahçeli olan Tayyip Erdoğan, sarı-lacivertli kulüp ile camiaya kızgındır. Bu sebeple de onun korosu ya da yağcıları Fener yenilince göbek atıyor.

Önkibar, yine aynı cenahta Ali Koçun başarısızlığa uğramasının istenmesi gerekçesini, 2023teki Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile açıklamayı tercih etti. 

İyi bir siyaset mühendisi olan Erdoğan, Ali Koç Fenerbahçe’de başarılı olsun istemez, zira başarılı olursa siyasi rakip olarak 2023’deki Cumhurbaşkanı seçiminde karşısına çıkarılacağını düşünüyor yorumunu yapan Önkibar, AKP medyasının da aynı doğrultuda hareket edip durumdan vazife çıkardığını ve Ali Koça hücum ettiklerini öne sürdü. 

Önkibar, yazısının ilgili bölümünü şu satırlarla noktaladı:

Koç, Cumhurbaşkanlığına aday olursa ne değişir demeyin!

İyi eğitimli ve çok paralı Ali Koç, Tayyip’e rakip olursa bugünkü medya düzeni değişir ve Erdoğan zora girebilir.. Saray cenahı böyle düşündüğü için Ali Koç’u Fener’deki başarısızlığını kullanarak yok etmek istiyorlar. Hadise budur.

 

Son güncelleme: 16:40 30.10.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı