• Turkhane Logo

AKP kurucusu: Artık mızrak çuvala sığmıyor, partidekiler gidişi görüyor

AKP’nin kurucularından Ertuğrul Yalçınbayır, Eski Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet itiraflarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

15:05 02 Eylül 2021 Perşembe
AKP kurucusu: Artık mızrak çuvala sığmıyor, partidekiler gidişi görüyor
AKP’nin kurucularından Ertuğrul Yalçınbayır, Eski Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet itiraflarına ilişkin açıklamalarda bulundu.



Partidekilerin çoğu gidişi görüyor ve artık imkanlarını yitirmemek için susmanın neye mal olacağının farkındalar dedi.

“Hem onun, hem talimatları verenin, hem diğer isimlerin yargılanması gerekir” diyen Yalçınbayır, Yüce Divan’ı işaret etti ve Türkiye’de de İtalya gibi bir ‘Temiz Eller Operasyonu’ yapılmasını istedi.


‘PARTİDEKİLERİN ÇOĞU GİDİŞİ GÖRÜYOR’ 

Yalçınbayır, AKP’nin kurucularından Kemal Albayrak’ın ‘Partidekilerin çoğu itirafçı olacak’ şeklindeki açıklamalarını da değerlendirdi. Yalçınbayır, “Partidekilerin çoğu gidişi görüyor ve artık ‘imkanlarını yitirmemek için’ susmanın neye mal olacağının farkındalar” tespitinde bulundu.

‘O KAYITLARI ZAMAN İÇİNDE GÖRECEĞİZ’ 

17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda üstü kapatılan tapelere ilişkin de dikkat çeken bir yorumda bulunan Yalçınbayır “Devlette hiçbir şey gizlenemez. Her şey kayıtlı, o kayıtları zaman içinde göreceğiz” ifadeleriyle, söz konusu skandalın gelecekte yeniden gündeme getirileceği görüşünde.

20, 21 ve 22. dönem Bursa Milletvekili, AKP’nin kurucu Genel Sekreteri ve Abdullah Gül’ün Başbakanlığı sırasında Başbakan Yardımcılığı görevinde bulunan, TBMM Anayasa Komisyonu eski Başkanı hukukçu Ertuğrul Yalçınbayır Sözcü’den Ruhat Mengi’ye, Bayraktar’ın açıklamaları ve AKP ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

‘KANUNLARLA OYUNCAK GİBİ OYNANIYOR’

Yalçınbayır, AKP’nin kuruluş felsefesinden uzaklaştığını belirterek “İktidar Anayasa’yı, yasaları uygulamıyor, talimatla ülke yönetiyor. Kanunlarla oyuncak gibi oynanıyor” dedi. Yalçınbayır’ın üstü kapatılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonları ve AKP’nin politikalarına ilişkin değerlendirmeleri şöyle:

“Aslında hem onun, hem talimatları verenin, hem diğer isimlerin yargılanması gerekir. Artık mızrak çuvala sığmıyor, insanların sabrı tükendi, baskılara dayanma gücü azaldı… Halk da olayları daha iyi anlamaya başladı, karanlıkta kalan olayların açıklığa kavuşması lazım. Toplum ve muhalefet o günlerde peşinden gitmedi, şimdi gidilmeli, tedbirler alınmalı.

‘İTALYA’DAKİ BİR TEMİZ ELLER OPERASYONU BAŞLASIN’

Bizde de İtalya’daki gibi bir “Temiz Eller” operasyonu başlasın, hukuk olsun istendi hep ama başlayamadı. Geç de olsa zaman yolsuzlukla mücadele zamanıdır. Partilerin şu anda Bayraktar’ın söylediklerini değerlendirip o süreci yönetmeleri, bir strateji geliştirmeleri lazım. Toplumsal barış istiyorsak adaleti hakim kılmalıyız. Güvenilmeyen yönetimin karşısına güvenilir bir yönetim olarak çıkmaktır çözüm.

‘YENİ İTİRAFLAR VAR, SORUMLULAR YÜCE DİVAN’A GÖNDERİLMELİ’

AK Parti “yasaklar, yoksulluk ve yolsuzluk” ile mücadele sözü vermişti. Verdiğimiz söz emanettir ama o ilkeler uygulamadan kalktı. 3Y düştü, yerine yandaşlık ve yalakalık geldi, ehliyet ve liyakat bir yana itildi. Komisyonu çalıştırmamalarına rağmen daha sonra kendileri dışındaki partilerin başbakan ve bakanlarını yargılamak için tekrar soruşturma komisyonu kurup Yüce Divan’da yargılanmalarını sağladılar. Meclis aksi yönde karar vermişti, Meclis’in itibarıyla oynadılar. Şimdi ise yeni itiraflar var, sorumlular Yüce Divan’a sevk edilecekse şimdi edilmeli.”

Son güncelleme: 15:05 02.09.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı