• Turkhane Logo

AKP ile MHP, 9 milyonluk yolsuzluğun araştırılmasını istemedi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İETT'deki 9.1 milyonluk usulsüzlük tartışması sürüyor.

11:33 14 Mart 2020 Cumartesi
AKP ile MHP, 9 milyonluk yolsuzluğun araştırılmasını istemedi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İETT'deki 9.1 milyonluk usulsüzlük tartışması sürüyor.



İBB Meclisinin mart ayı ikinci oturumunda CHPli İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, skandalla ilgili soru önergesi vermek istedi ancak AKP ve MHP grubunun oylarıyla reddedildi.

CHPli Ataman, önergesinde “İki memur İETTyi 9.1 milyon lira dolandırdı. Usulsüzlüğün tespitinin ardından Savaş I. ve Ahmet K. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.Biri Kanadaya kaçtı, diğeri aranıyor. Ufkunuzu açmak isterseniz size tavsiye ediyorum ara sıra Sözcü, Cumhuriyet,  Birgün, OdaTV okursanız gerçek haberlere ulaşmış olursunuz” dedi.


İBByi dolandıran, İstanbul halkının parasını çalanları CHP yönetiminin ortaya çıkardığını, AKPnin ise göz yumduğunu savunan Ataman, şu soruların yanıtlanmasını istedi:

* Gerekli kontroller zamanında yapılsaydı kamunun parası çalınmamış olacaktı?

* İsmi geçen kişilerin yaptıkları yolsuzluklarla ilgili dönemin belediye başkanı ve yöneticileri tarafından bir işlem yapılmış mıdır?

* Bu yapılan hırsızlıkla ilgili yeterli denetimi yapmayan kamu görevlileri kimlerdir?”


Sözcüden Özlem Güvemlinin haberine göre, CHPli Ataman Yapılan bir yolsuzluktan bahsediliyor. Konu yargıya yansımış durumda. Hukuk gereğini yapıyor. Böyle soru önergesi olmaz” diye konuştu.

CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı da yargıya intikal eden başka konularla ile ilgili AKP grubunun isteği ile araştırma komisyonları kurulduğunu hatırlatarak “Yargıya yansıyan konularda araştırma komisyonu kurulabiliyor ve sorun olmuyor. Soru önergesi verilince mi sorun oluyor?” karşılığını verdi.

Atamanın önergesi AKP ve MHP grubunun oyları ile reddedildi.

Son güncelleme: 11:33 14.03.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı