• Turkhane Logo

AKP ile birlikte CHP ve İYİ Parti’de de düşüş sürüyor

Bu pazar seçim olsa kim kazanır? anketinde CHP ve İyi Parti'nin oyları düşüşünü sürdürüyor

15:54 16 Ekim 2023 Pazartesi
AKP ile birlikte CHP ve İYİ Parti’de de düşüş sürüyor
Bu pazar seçim olsa kim kazanır? anketinde CHP ve İyi Parti'nin oyları düşüşünü sürdürüyor

Asal Araştırmanın yaptığı genel seçim anketinin sonuçlarına göre CHP ve İyi Partide oy kaybı sürüyor.
Asal Araştırma, 5-10 Ekim arasında yaptığı genel seçim anketinin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Sonuçlara göre; AKP, CHP ve İyi Parti oy kaybederken MHP ve yeni ismi Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) olan Yeşil Sol Parti, oylarını artırdı.
Ads by Kiosked26 ilde 2 bin 600 kişi ile görüşülerek yapılan ankete göre; Zafer Partisi, Yeniden Refah Partisi ve Türkiye İşçi Partisinin (TİP) oyları da arttı.
Anket sonuçlarına göre, mayıstaki seçimlerde Gelecek Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisine de milletvekili veren CHP, 5 ay önceye göre toplam 5 puan kaybetti ve yüzde 20ye geriledi. İyi Parti de yaklaşık 1,5 puan kaybederek yüzde 8 sınırına düştü.
Emek ve Özgürlük İttifakı yükselişte
Cumhur İttifakında AKP bir puan kaybederken Yeniden Refah Partisi ve MHP yaklaşık 1er puan yükseldi. Emek ve Özgürlük İttifakı da yükselişe geçti. Anket sonuçlarına göre, Yeşil Sol Parti (HEDEP) yaklaşık 1, TİP ise yaklaşık 1,3 puan kazandı.
Ankete göre, Bu pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz sorusunun yanıtına göre siyasî partilerin oy oranları şöyle oldu:
AKP - %34.5CHP - %20.2MHP - %12.1Yeşil Sol Parti - %9.8İYİ Parti - %8Yeniden Refah Partisi - %3.6TİP - %3Zafer Partisi - %2.7Memleket Partisi - %1.1

Son güncelleme: 15:54 16.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı