• Turkhane Logo

AKP İktidarı, aylarca cezaevinde mağdur ettiği insanlara ‘Pardon’ diyerek tahliye ediyor

Sanatçı, Ferhan Şensoy’un senaryosunu yazıp oynadığı ‘Pardon’ filmi son günlerde sıkça gerçekleşiyor.

19:54 29 Ocak 2018 Pazartesi
AKP İktidarı, aylarca cezaevinde mağdur ettiği insanlara ‘Pardon’ diyerek tahliye ediyor
Sanatçı, Ferhan Şensoy’un senaryosunu yazıp oynadığı ‘Pardon’ filmi son günlerde sıkça gerçekleşiyor.


 
AKP İktadarı, ByLock kullandığı gerekçesiyle aylarca cezaevinde tutuğu insanları, ‘Pardon’ sen kullanmamışsın diyerek tahliye ediyor. İnsanlar da yaşadığı mağduriyetleriyle kalmış oluyor.
Güncellenen ByLock listesi sonrasında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmalar ve ağır ceza mahkemelerindeki davalar kapsamında Mor Beyin mağduru olduğu anlaşılan yaklaşık 300 kişi tahliye edildi.
 
Senaryosunu Ferhan Şensoy’un yazıp oynadığı ve 3 arkadaşın yanlış ihbar sonucu 6,5 yıl hapis yatmasını konu alan Pardon adlı film son günlerde sıkça gerçek oluyor. AKP iktidarı, dünyanın her yerinden erişilebilen bir mesajlaşma uygulamasını indirmek ve kullanmak tek başına bir suça kanıt sayarak on binlerce kişiyi mağdur etmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, 27 Aralık 2017de yaptığı açıklamada, ‘Mor Beyin’ mağduru olduğu 11 bin 480 kişinin olduğunu bunlardan yaklaşık bin kişinin tutuklu bulunduğunu bildirmişti. Kocaman, bu bin kişinin örgüt ile bağlantısının olmaması durumunda tahliyelerinin talep edileceğini açıklamıştı. Bu kapsamda 11 bin 480 kişilik listede ismi yer alan ve tutuklu bulunan Ankaradaki şüpheliler savcılıklar tarafından incelendi. Güncellenen ByLock listesinden adı çıkartılan ve hakkında başkaca bir delil bulunmayan yaklaşık 300 kişi tahliye edildi. Tahliye edilenlere sadece ‘Pardon’ denildi.
 
24 Aralık’taki KHK ile mesleğinden de ihraç edilen Öztürk, ByLock’a yönlendirilenler arasında olduğu anlaşılınca “Pardon” denilerek tahliye edildi. İstanbul Avcılar’da Güngör Tekiner Ortaokulu’nda müzik öğretmeni olarak görev yapan Emre Öztürk, 12 Ekim 2016’da ByLock kullandığı iddiasıyla açığa alındı. 13 Haziran 2017’de FETÖ üyeliği iddiasıyla tutuklandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede ByLock’a 23 Ağustos 2014 ve 16 Eylül 2014 arasında girdiği ve 49 kez bağlandığı ileri sürüldü. Öztürk, programı kullanmadığını, örgütle bağlantısının olmadığını ifade etti. İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek dava için 9 Ocak 2018’e duruşma günü verildi.
 
İTİBARIM İADE EDİLSİN
 
Öztürk duruşmayı beklerken, 24 Aralık’ta yayınlanan son KHK ile ihraç edildi. Ancak bu KHK’dan dört gün sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 11 bin 480 kişinin ByLock listesinden çıkarıldığını açıkladı. Öztürk’ün de kullanıcı olmadığı halde ByLock’a yönlendirildiği tespit edildi. Tahliye edilen Öztürk, “34 kişilik koğuşta tek solcuydum. ‘Tuzakmış’ denilerek serbest bırakılmam, trajikomik bir durum. En kısa zamanda mesleğime dönmeyi ve itibarımın iade edilmesini istiyorum” dedi. Avukatı Efkan Bolaç ise “Bu çocuk ihraç edildi. Özlük hakları gitti. Altı ay tutuklu kaldı. Bunların hesabını kim verecek?” diye konuştu.
#Bylockzedeler adlı Twitter hesabı da mağdurların sesini sosyal medyadan duyuruyor. Hesabın ‘Pardon’ denilerek tahliye edilenlerin bazıları şöyle:
 
Tır Şoförü olan M.A.A’da Bylock var denilere gözaltına alındı. Evi aranıp tutuklandı. Bir hata olduğunu söyledi ama kimse inanmadı. Cezaevinde 12. Ayını doldururken ‘Pardon’ sizde yokmuş denilerek serbest bırakıldı. Geriye çekilen onca acı kaldı.
 
25 yıllık asker olan B.G de ByLock var denilerek gözaltına alındı. Adli kontrolle serbest kaldı, itirazla tutuklandı. 11 ay tutuklu kaldı. Hükümle tahliye oldu. Mahkemece verilen 5 yıl ceza sonrasında ‘Pardon’ sende ByLock yokmuş denildi.
 
MKE Kırıkkalespor kalecisi olan T.Ö de Kırıkkale’de ByLock kullandığı gerekçesiyle 1 Kasım 2017 de tutuklandı. 1 ay 28 gün tutuklu kaldı.Güncellenen ByLock listesiyle mağdur olduğu anlaşıldı. ‘Pardon’ sende ByLock yokmuş denildi. 28 Aralık’ta tahliye oldu.
 
 SP il Yönetim Kurulu üyesi Av. Mustafa Yaman ByLock kullandığı gerekçesiyle Temmuz 2017 de tutuklandı. İlk mahkemesinde tutukluluğa devam kararı verildi. 5 ay 10 gün tutuklu kaldı. ByLock mağduru olduğu anlaşıldı. ‘Pardon’ sende ByLock yokmuş denildi.
 
 

Son güncelleme: 19:54 29.01.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı