• Turkhane Logo

AKP, İBB’ye kumpas için ‘senaryo’ yazıp, ‘Otobüs bozuk’ filmi çekmiş!

14:50 14 Ocak 2024 Pazar
AKP, İBB’ye kumpas için ‘senaryo’ yazıp, ‘Otobüs bozuk’ filmi çekmiş!

İBB’nin son paylaştığı görüntüler ‘Bu kadar da olmaz!’ dedirtecek cinsten. İBB, AKP’nin İstanbul’da bozuk olmayan bir özel halk otobüsünün şoförüyle anlaşıp bozukmuş gibi gösterdiğini, sonra da set kurup bununla ilgili çekim yaptığını açıkladı. Yapılan açıklamada, “Film gibi kumpası izleyin!” denildi.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul’da özel halk otobüsüyle ilgili ‘kumpas’ videosu paylaştı. Paylaşımda, bozuk olmayan bir özel halk otobüsünün şoförüyle anlaşılarak bozukmuş gibi gösterildiği, sonra da set kurulup çekim yapıldığı açıklandı. Paylaşılan görüntülerde yaşananlar şöyle aktarıldı:



İETT’ye bağlı özel halk otobüsünün denetim sırasında görev yerinden çok uzağında olduğu tespit edildi.



Görev sahası olmayan Bahçeköy durağında olan otobüse ilişkin yapılan incelemede, Beykoz Kavacık bölgesinde çalıştığı, sefer günü ise araç sahibinin talimatıyla şoförün sisteme ‘arıza’ bilgisi girip, seferine çıkmadığı anlaşıldı.



Otobüsün reklama filminin çekildiği Eyüpsultan bölgesine gittiği tespit edildi. Araç yol kenarına alındıktan sonra ise çekim ekibi ve malzemeler yerleştiriliyor. Araç içindeki konuşmalardan, reklam filminin AKP için yapıldığı anlaşılıyor.



Sis efekti verilerek aracı itme mizanseni çekiliyor! Araç sahibinin ruhsatı iptal edildi. Araç sahibinin 15 bin TL karşılığında bu sahte reklam filmi için otobüsü kullandırdığı anlaşıldı.

Son güncelleme: 14:50 14.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı