• Turkhane Logo

‘AKP grubuna bir sürü sopa attırıyorsun’ Bozdağ, Osman Gökçek’i böyle uyardı

10:50 10 Aralık 2023 Pazar
‘AKP grubuna bir sürü sopa attırıyorsun’ Bozdağ, Osman Gökçek’i böyle uyardı





Muhalif milletvekillerine sürekli sataşan Osman Gökçek’i AKP’li Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ, AKP grubuna sürekli sopa attırmakla suçladı ve konuşmamasını istedi.



TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, Meclis kürsüsünde konuşan muhalefet sözcülerine sürekli sözle sataşan AKP Ankara Milletvekili Osman Gökçek’i uyardı. Bozdağ, Gökçek’in yerinden konuşmasının bir anlamının olmadığını belirterek, “AK Parti grubuna da bir sürü sopa attırıyorsunuz; yapmayın, fayda sağlamıyor. Laf atan hep sopa yer çünkü kürsüye hâkim olan kürsüdeki, mikrofon ona açık, o konuşuyor, millet onu duyuyor; sizin söylediğiniz sadece tutanaklara geçiyorsa, o kadar ama dışarıda sizin söyledikleriniz duyulmuyor ama yediğiniz sopa duyuluyor.” dedi.



Gazeteduvar’da yer alan habere göre, yeni milletvekili seçilen AKP Milletvekili Osman Gökçek yeni yasama dönemine sürekli olarak muhalif milletvekillerine sataşmasıyla gündem geliyordu. Genel Kurul çalışmaları sırasında yerinden kürsüdeki konuşmacıya sürekli laf atan Gökçek’i AKP İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan takip ediyor.



İki milletvekiline geçtiğimiz hafta Meclis’i yöneten AKP TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ’dan dikkat çekici bir uyarı geldi. Gökçek ve İnan’ın sataşmalarla çalışmaları sıkıntıya soktuğunu söyleyen Bozdağ, “Ben buradan bakıyorum, AKP grubuna da bir sürü sopa attırıyorsunuz; yapmayın, fayda sağlamıyor. Laf atan hep sopa yer çünkü kürsüye hâkim olan kürsüdeki, mikrofon ona açık, o konuşuyor, millet onu duyuyor; sizin söylediğiniz sadece tutanaklara geçiyorsa, o kadar ama dışarıda sizin söyledikleriniz duyulmuyor ama yediğiniz sopa duyuluyor. İzin vermeyin buna, hiçbir vekil arkadaşım, herkese de söylüyorum” dedi.



Bozdağ’ın bu uyarısının ardından Gökçek ve İnan hafta boyunca bir daha sataşmada bulunmadı.

Son güncelleme: 10:50 10.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı