• Turkhane Logo

‘AKP bugün çok sert ve etkin biçimde 28 Şubat kararlarını uyguluyor’

Fatih Altaylı, 28 Şubat kararlarının islami öncelikleri hiç de az olmayan bir siyasi parti iktidarı tarafından yapıldığını yazdı.

16:29 15 Nisan 2018 Pazar
‘AKP bugün çok sert ve etkin biçimde 28 Şubat kararlarını uyguluyor’
Fatih Altaylı, 28 Şubat kararlarının islami öncelikleri hiç de az olmayan bir siyasi parti iktidarı tarafından yapıldığını yazdı.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Gülen cemaatine karşı çok etkin ve sert şekilde 28 Şubat kararlarının uygulandığını yazdı.

28 Şubat sürecinin Türkiye’de tarikat ve cemaatlere karşı devleti ele geçirdikleri gerekçesiyle önlem alınması olduğunu söyleyen Altaylı, “Bu durumun devlet için yaratacağı tehlikeyi bilen dönemin Başbakan’ı Erbakan’ın bu kararların altına imza atmasının da nedeni buydu. Ancak sonrası farklı gelişti” ifadesini kullandı.

Altaylı, “Sonra bakarız mı” başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:


“28 Şubat diye özetlenen şey neydi?

Türkiye’de birtakım tarikat ve cemaatlerin devleti ele geçirmelerinin önüne geçmek için önlem alınmasını isteyen bir MGK kararı.

Bu durumun devlet için yaratacağı tehlikeyi bilen dönemin Başbakan’ı Erbakan’ın bu kararların altına imza atmasının da nedeni buydu.

Ancak sonrası farklı gelişti.

Bu mücadeleyi Refah Partisi’nin yapamayacağına inananlar demokrasiyi zorlayarak bir vesayet rejimi yarattılar.

Mesele bağlamından koptu, bir siyasi mücadeleye dönüştü.

Sonrası malum.

Ancak bugün çok açık biçimde 28 Şubat kararları uygulanıyor.

Hem de çok sert ve çok etkin biçimde.

…Bugün başka cemaat ve tarikatların da benzer bir hal almasına karşı önlemler düşünülüyor. Diyanet, bu tip yapılar bir daha karşımıza çıkmasın diye yeniden yapılandırılmak isteniyor.

Din ve diyanet anlayışında Atatürk’ün ‘Hanefi-Maturidi’ anlayışına dönüş yapılmak isteniyor. Bana göre, biraz gecikmeyle de olsa, araya bir zaman girmiş de olsa bugün 28 Şubat kararları en etkin biçimde uygulamaya girmiş vaziyette. Ve bunu İslami öncelikleri hiç de az olmayan bir siyasi parti iktidarı yapıyor.”

Son güncelleme: 16:29 15.04.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı